AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
ContiTrade Services s.r.o.
Siems & Klein
Iveco Czech Republic, a.s.

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Nové Lamborghini Urus

Nové Lamborghini Urus

První vůz kategorie Super Sport Utility Vehicle na světě.

Automobili Lamborghini představuje svůj třetí model, Lamborghini Urus, první vůz kategorie Super Sport Utility Vehicle, a zaplňuje jím mezeru v luxusním segmentu. Urus s jedinečným designem, luxusem a každodenní využitelností nabízí nejvyšší úroveň výkonu, sportovních vlastností a jízdní dynamiky.

„Lamborghini Urus je výsledkem vizionářského přístupu, založeného na infuzi DNA značky Lamborghini do SUV, nejvíce všestranného druhu automobilu. Urus povznáší SUV na dosud nedosažitelnou úroveň, Super SUV. Je to skutečné Lamborghini z hlediska designu, sportovních výkonů, jízdní dynamiky a emocí, zároveň však umožňuje každodenní cestování v rozmanitých podmínkách,“ říká Stefano Domenicali, předseda představenstva společnosti Automobili Lamborghini. „Urus jako vysokovýkonný automobil dokonale zapadá do rodiny modelů Lamborghini. Je vyvrcholením intenzivního vývoje, dovedností a touhy vytvořit nové plemeno býka: Super SUV, které přesahuje hranice očekávání a otvírá dveře novým možnostem, jak pro naši značku, tak i pro naše zákazníky.“

Urus je vybaven motorem V8 4,0 litru, přeplňovaným dvěma turbodmychadly, který poskytuje nejvyšší výkon 650 k (478 kW) při 6000 min-1 a maximální točivý moment 850 N.m již od 2250 min-1. Nejvyšší otáčky jsou 6800 min-1. S hodnotou 162,7 k/l se může Urus pochlubit jedním z nejvyšších specifických výkonů ve své třídě a nejlepší výkonovou hmotností 3,38 kg/k.

Urus zrychlí z 0 na 100 km/h za 3,6 sekundy, hranici 200 km/h pokoří za 12,8 sekundy a s nejvyšší rychlostí 305 km/h je nejrychlejším SUV na současném trhu.

Urus: osobnost s mnoha tvářemi

Lamborghini Urus je na jedné straně luxusním SUV, zároveň však nabízí také dynamiku supersportovního vozu, kterou si mohou užívat řidič i cestující.

Design tohoto modelu s nízkými liniemi kupé a dominantním vzhledem je v rozporu s jeho velmi komfortními jízdními vlastnostmi, vyšší světlou výškou a luxusním interiérem vybaveným nejmodernější technikou. Urus umožňuje snadnou jízdu po městě, poskytuje maximální komfort při dlouhém cestování, vzrušující dynamiku supersportovního vozu na silnici i závodním okruhu a všestranné terénní schopnosti v nejrůznějších podmínkách. Lamborghini Urus má duální osobnost, je to vícerozměrný automobil. Zákazníci mu mohou vtisknout maximálně sportovní nebo elegantní charakter a mohou jej používat ke každodennímu luxusnímu cestování nebo si v něm užívat strhující zážitky ze supersportovní jíz­dy.

Název

V souladu s dlouhými tradicemi značky Lamborghini pochází název Urus ze světa býků. „Urus“ (pratur) je jedním z velkých, divokých předků domestikovaného skotu. Španělský bojový býk, chovaný po uplynulých 500 let, se svým vzhledem stále velmi podobá praturu.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mercedes-Benz
Mitsubishi Motors Česká republika
Standox
BMW Group Česká republika
Auto Fit, spol. s r.o.