AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Iveco Czech Republic, a.s.
Siems & Klein
Auto Fit, spol. s r.o.


Mercedes-Benz Vans odhaluje první detaily o novém modelu Sprinter

Skica naznačuje budoucí designérský styl.

Mercedes-Benz Vans odhalil v rámci prvního ročníku velkého severoamerického veletrhu užitkových vozidel NACV (North American Commercial Vehicle Show) v Atlantě první detaily o novém modelu Sprinter, který bude definovat svět lehkých užitkových vozidel budoucnosti. Z představené designérské skici lze vytušit, že nejdůležitější novinka roku 2018 na trhu lehkých užitkových vozů stanoví nová měřítka také po vizuální stránce.

Příští Sprinter posune v oblasti designu opět hranice pro lehké užitkové vozy. Vozidlo se důsledně prezentuje v typickém designérském stylu značky Mercedes-Benz a ztělesňuje její filozofii, založenou na protikladnosti emocí a inteligence. Markantní a sportovní tvář modelu Sprinter se mimo jiné vyznačuje horizontálními a precizně tvarovanými světlomety.

Mezi výjimečné novinky patří rozsáhlá nabídka asistenčních systémů a služeb v oblasti konektivity v kombinaci s novou telematikou, čímž je zaručeno skokové zvýšení efektivity při správě vozidel a vozových parků. Kromě toho bude možné nový model Sprinter ještě precizněji přizpůsobit individuálním požadavkům jednotlivých odvětví na dopravu díky výrazně širší rozmanitosti variant. Nový Sprinter tak bude na trhu lehkých užitkových vozů jedinečný jako celkové systémové řešení.

Uvedení na trh bude zahájeno v prvním pololetí v Evropě, další trhy budou následovat. Mercedes-Benz zveřejní více informací o novém modelu v nadcházejících měsících.

Moderní řešení mobility v kombinaci s klasickými přednostmi modelu Sprinter

„Chceme víc, než jen vyrábět nejlepší vozidla. Chceme nabízet vhodné řešení mobility pro každé odvětví a pro každý přepravní úkol. S nadcházející generací modelu Sprinter, pojatou jako celkové systémové řešení, míříme právě tímto směrem. A rozumí se samo sebou, že i nová generace naší ikony mezi lehkými užitkovými vozy disponuje klasickými přednostmi, jako je spolehlivost, bezpečnost a hospodárnost,“ řekl Volker Mornhinweg, vedoucí divize Mercedes-Benz Vans, u příležitosti veletrhu NACV.

NACV je skvělou příležitostí ke zveřejnění prvních detailů o novém modelu Sprinter. USA patří mezi nejrychleji rostoucí trhy na světě v segmentu lehkých užitkových vozů. Po Německu jsou již druhým největším jednotlivým trhem pro toto velké lehké užitkové vozidlo. V současnosti probíhá výstavba nového závodu na výrobu modelu Sprinter ve městě North Charleston ve státě Jižní Karolína. Mercedes-Benz Vans tak bude schopen v budoucnosti uspokojovat poptávku severoamerických zákazníků vozidly „made in USA“ výrazně ekonomičtěji a s mnohem kratšími dodacími lhůtami na tomto trhu. Vozidla Sprinter pro USA jsou dosud vyráběna v Německu. Kvůli vysokému dovoznímu clu jsou však tato vozidla náročným procesem částečně rozložena a v závodě North Charleston znovu smontována. Jako jediný výrobce v segmentu velkých lehkých užitkových vozů bude divize vyrábět novou generaci i nadále také v Německu, v obou závodech Düsseldorf a Ludwigsfelde.

Průkopník iniciativy pro budoucnost adVANce

Pro divizi Mercedes-Benz Vans je uvedení nové modelové řady Sprinter víc než jen představením nového modelu. Sprinter je zcela v souladu s iniciativou pro budoucnost adVANce, která byla představena na podzim 2016 a zaměřuje se na megatrendy, jako je digitalizace nebo urbanizace. S tím související nové zaměření společnosti urychluje přeměnu z výhradního výrobce vozidel na poskytovatele komplexních řešení mobility. Prvním novým modelem v rámci tohoto plánu rozvoje je nový Sprinter.

Sprinter dal označení celé třídě vozidel

Od uvedení první generace modelové řady Sprinter v roce 1995 je zakladatel tohoto segmentu vývěsním štítem divize Mercedes-Benz Vans. S celkem více než 3,3 milionu dodaných exemplářů patří Sprinter mezi nejúspěšnější užitková vozidla a je bestsellerem v produktovém portfoliu Mercedes-Benz Vans. Sprinter jezdí ve více než 130 zemích. S meziročním nárůstem o 10 procent v období od ledna do března 2017 dosáhl Sprinter nejúspěšnějšího obchodního výsledku v prvním čtvrtletí ve své více než dvacetileté historii. Sprinter zaznamenal nový rekord také v prvním pololetí 2017. Celkem bylo prodáno 96 200 vozidel (ve stejném období předchozího roku: 95 100 vozidel).

Expozice koncernu Daimler na veletrhu NACV je kromě prvních informací o třetí generaci modelové řady Sprinter také ve znamení dalšího technického pokroku v konstrukci lehkých a těžkých užitkových vozidel. Daimler je se značkami Mercedes-Benz, Freightliner, FUSO a Western Star neohroženou jedničkou na trhu s užitkovými vozidly v USA, na němž má více než 40procentní tržní podíl.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mitsubishi Motors Česká republika
BMW Group Česká republika
Mercedes-Benz
Scania Czech Republic s.r.o.
Standox