AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Auto Fit, spol. s r.o.
BusPoint
Scania Czech Republic s.r.o.

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Nissan osvěžuje model 370Z

Nissan osvěžuje model 370Z

První oficiální fotografie vylepšeného modelu Nissan 370Z Coupé.

Otvírá se další kapitola úspěšného příběhu sportovních vozů Nissan – přichází 370Z ve vylepšené podobě pro modelový rok 2018.

Vylepšení přináší kombinaci nového moderního vzhledu a klasického designu vozů kupé. Mezi novinky patří například upravené černé kliky dveří a černé obložení zadního nárazníku. Tmavě tónované světlomety a zadní sdružené svítilny, které byly dříve dostupné pouze u modelů NISMO, jsou nově standardem. Každý vůz MY18 je vybaven výraznými 19“ koly z lehké slitiny (kromě modelů NISMO) s nabídkou nové červené metalické barvy karoserie.

Nissan navázal spolupráci s uznávanou značkou EXEDY® zaměřenou na sportovní výkony. Oba partneři společně vyvinuli novou spojku nejvyšší úrovně pro model 370Z MY18 s mechanickou převodovkou. Se zdokonaleným řazením nižších převodových stupňů přichází také snadnější práce s pedály a ještě větší přesnost a komfort při řazení.

Jako příplatkový doplněk je k dispozici informační a zábavní systém NissanConnect Premium se 7“ dotykovým displejem, satelitním navigačním systémem, přehrávačem DVD a zadní kamerou.

Model 370Z MY18 si zachovává všechny vlastnosti, díky kterým se stal žádanou volbou mezi milovníky sportovních vozů. Zdrojem hnací síly je motor V6 3,7 litru s výkonem 328 k, který pohání zadní kola prostřednictvím šestistupňové mechanické nebo sedmistupňové samočinné převodovky. Roadstery 370Z a 370Z NISMO zůstávají v prodeji beze změn pro modelový rok 2018.

Optimální rozložení hmotnosti a přepracované odpružení přináší vrcholnou úroveň jízdních vlastností a dynamického chování vozidla, které ocení každý nadšenec. Nissan 370Z navíc zůstává jediným vozem ve svém segmentu, který nabízí systém Syncro Rev Control, který jako první na světě zajišťuje dokonalou synchronizaci otáček při řazení nahoru i dolů u mechanické převodovky.

Úspěšný příběh modelů Nissan Z začal v roce 1969, tedy před téměř 50 lety, představením modelu Fairlady Z/Datsun 240Z. Pět generací nástupců zůstalo věrných hlavní myšlence vysokého výkonu, nadčasového designu a cenové dostupnosti.

Každý z modelů, od původního přes 280ZX a 300ZX až po klasický 350Z a současný 370Z, je snadno rozpoznatelný podle typické dlouhé kapoty a krátkého zadního převisu. Klasický interiér vozů Z byl vždy typický svým jednoduchým tříramenným volantem a třemi kruhovými ukazateli.

Ryan Gains, vedoucí marketingu pro segment C a sportovní vozy společnosti Nissan Europe, k tomu říká: „Téměř půl století si modely Nissan Z budovaly okolo sebe pozici kultovních sportovních vozů s vášní pro výkon a kvalitu. Nissan 370Z MY18 zůstává věrný tomuto odkazu a dále povznáší dynamické jízdní vlastnosti a klasický design na novou úroveň.“

Nissan 370Z MY18 se prodává v celé Evropě.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




BOSCH
BMW Group Česká republika
Scania Czech Republic s.r.o.
auto MOTOL BENI a. s.
KIA MOTORS CZECH s.r.o.