AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
BusPoint
Iveco Czech Republic, a.s.
ContiTrade Services s.r.o.


Honda Jazz se svěžím vzhledem a novým motorem

Poprvé je pro Jazz k dispozici zážehový motor o výkonu 130 k.

Honda Jazz s novým vzhledem byla představena před Frankfurtským autosalonem 2017. Kromě modernizovaného designu karoserie a vnitřního čalounění bude nový model Jazz v Evropě poprvé dostupný také se zážehovým motorem 1.5 i-VTEC o výkonu 130 k (96 kW).

Změnami karoserie a začleněním charakteristického tvaru do sestavy světlometů a masky se model Jazz hlásí k nejnovějšímu stylu rodiny vozů Honda. Přední nárazník je výrazně tvarován a kolem otvorů pro přívod vzduchu jsou agresivnější křivky. V zadní části jsou mělčí části mřížky spojeny lesklou černou lištou nad lichoběžníkovou dolní částí. Modernizace vnějšího vzhledu je završena přidáním nové volitelné barvy – modrého metalického laku Skyride Blue.

Zážehový motor Honda o výkonu 130 k v sobě snoubí vysoký výkon s nízkou spotřebou paliva a splňuje přísné emisní normy Euro 6. S automatickou převodovkou CVT dosahuje spotřeby paliva 5,4 l/100 km a hodnot emisí CO2 od 124 g/km. Samotný systém CVT byl upraven tak, aby jeho odezva při akceleraci byla lineárnější a kultivovanější.

Zážehový motor o výkonu 130 k je nabízen v rámci nové verze Dynamic, která pod dolní mřížku přidává tenčí přední spoiler a k zadnímu nárazníku pak třídílný difuzor – oba tyto prvky zdobí sportovní linie v červeném odstínu. Verze Dynamic rovněž zahrnuje světlomety LED, přední mlhové světlomety, boční prahové lišty, spoiler na zadním výklopném víku a kola z lehké slitiny s pneumatikami rozměru 185/55 R 16 v leskle černém provedení. Ve vnitřním prostoru zaujme čalounění s jedinečným proužkovaným vzorem a volant a řadicí páka, obšité kůží. Vše je zvýrazněno oranžovým stehováním.

Nový model Honda Jazz si uchovává mimořádnou všestrannost předchozí verze, včetně zavazadlového prostoru o objemu 354 litrů (až 897 litrů se sklopenými zadními sedadly) a prostoru pro cestující, které v této třídě nemají konkurenci. Velmi praktický systém sedadel Honda Magic Seat nabízí dělení v poměru 60:40 a umožňuje vytvořit mnoho různých kombinací pro přepravu. Maximální délka převáženého nákladu je 2480 mm, maximální výška pak 1280 mm.

Ke standardní výbavě modelu Jazz patří tempomat, vyhřívaná přední sedadla, automatické ovládání světlometů a protikolizní systém City-Brake Active. Vyšší verze jsou vybaveny informačním a zábavním systémem Honda Connect se 7palcovým dotykovým displejem, zadní parkovací kamerou, bezklíčkovým ovládáním dveří a spouštěním motoru a také vyspělými bezpečnostními systémy, jako jsou funkce upozorňování na nebezpečí čelní kolize, upozorňování na vyjetí z jízdního pruhu a systém rozpoznávání dopravních značek.

U všech verzí modelu Jazz kromě nové verze Dynamic bude i nadále k dispozici zážehový motor i-VTEC o objemu 1,3 litru a výkonu 102 k.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Scania Czech Republic s.r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika
Siems & Klein
Mercedes-Benz
BMW Group Česká republika