AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Iveco Czech Republic, a.s.
BusPoint
Auto Fit, spol. s r.o.


DKV zavádí další funkce pro zvýšení bezpečnosti karet

Nové flexibilní nastavování limitů a dočasná deaktivace či aktivace karet. Nástroje DKV pomáhají zvyšovat bezpečnost karet, řidiči však nesmí zapomínat na bezpečnostní pravidla.

Společnost DKV Euro Service, přední poskytovatel služeb pro dopravce, zavedla další funkce zvyšující bezpečnost bezhotovostních plateb. Majitelé karet DKV mohou nově využívat flexibilní nastavování limitů či možnost dočasné deaktivace a aktivace. „Bezpečnost karet je pro nás prioritou. Snažíme se vyvíjet stále nové bezpečnostní prvky a pomáhat tak zákazníkům snižovat rizika ztrát. V případě zneužití totiž stačí, když podvodník natankuje jednu jedinou nádrž kamionu, a majitel firmy přijde rázem až o 40 tisíc korun. Pokud se dotyčnému podaří natankovat vícekrát, mohou být ztráty především pro malé firmy fatální,“ říká Ondřej Pavlík, výkonný ředitel české a slovenské pobočky DKV Euro Service.

Karty DKV mohou jejich majitelé přizpůsobit potřebám každého vozidla nastavením dispozičních limitů přímo ve svém elektronickém zákaznickém účtu DKV Cockpit. Řidiči tak mají předem určeno, do jaké výše mohou v průběhu cesty transakce realizovat. Pokud se zůstatek přiblíží k nule, následná platba již není povolena. Druhou možností je nastavení denních limitů na základě skutečné spotřeby vozidla. Zároveň je možné každou kartu dočasně deaktivovat a opět aktivovat nebo zvolit nulový limit a transakci povolit až před jejím uskutečněním.

Pokud chtějí majitelé u svých karet nejen omezit dispoziční či denní limit, ale potřebují být také informováni o každém použití nebo o chybném zadání PIN, mohou využít funkce analytického nástroje DKV eReporting, např. varování e-mailem při překročení mezních hodnot nebo online sledování transakcí na jednotlivých kartách.

„Dopravci však musí mít na paměti, že ani sebedokonalejší nástroje a bezpečnostní prvky na kartách nezaručí absolutní ochranu. Řidiči by měli mít pevně zažitá bezpečnostní pravidla při jejich používání. Na místě je i občasná kontrola zaměstnanců, jestli neuchovávají PIN společně s kartou, nebo nemají dokonce PIN poznamenaný přímo na kartě,“ doplňuje Ondřej Pavlík.

A jaká jsou základní pravidla pro používání tankovacích karet? DKV doporučujeme řidičům dodržovat těchto deset hlavních zásad:

  1. Mějte kartu stále u sebe a denně ji kontrolujte, nenechávejte ji v opuštěném vozidle.
  2. Nikdy nenechávejte PIN společně s kartou. Tip: PIN si můžete uložit do chytrého telefonu pomocí aplikace iPIN.
  3. PIN pro svou kartu nikomu nesdělujte.
  4. Během transakce se nikam nevzdalujte a bedlivě sledujte, co se děje s vaší kartou. Buďte ostražití při jakémkoli neobvyklém chování obsluhy.
  5. PIN zadávejte diskrétně, tlačítka zakrývejte dlaní – nedovolte, aby vás při placení kdokoli pozoroval.
  6. Vždy vyžadujte pokladní doklad, zejména po nezdařilé transakci.
  7. Nepůjčujte kartu další osobě.
  8. U platebních automatů si všímejte jakýchkoliv nezvyklých prvků, PIN nezadávejte v blízkosti cizí osoby.
  9. K tankovací kartě se chovejte jako k vlastní platební kartě.
  10. Při sebemenším podezření kartu okamžitě nechte zablokovat a krádež neprodleně nahlaste místní policii.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




BMW Group Česká republika
Siems & Klein
Mitsubishi Motors Česká republika
auto MOTOL BENI a. s.
KIA MOTORS CZECH s.r.o.