AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
BusPoint
ContiTrade Services s.r.o.
Mercedes-Benz


Firestone uvádí na trh novou pneumatiku Roadhawk

Firestone pokračuje uvedením nové pneumatiky Roadhawk v revitalizaci kultovní americké značky na evropském trhu.

Firestone spustil v roce 2014 program revitalizace své značky v Evropě. Jeho základem jsou investice do produktů, rozšiřování produktové řady a zvyšování povědomí o značce mezi zákazníky. Pneumatika Roadhawk je šestou pneumatikou, kterou Firestone uvádí na trh během pouhých tří a půl let.

Završení produktové řady

Firestone Roadhawk je pneumatikou pro každého, která vznikla na základě průzkumu požadavků mezi více než 1000 evropskými řidiči. Z rozsáhlého výzkumu trhu vyplynulo, že řidiči chtějí pneumatiku s vysokými výkony a dlouhou životností. Řidiči potřebují bezpečnou cestovní pneumatiku, na kterou se mohou spolehnout za všech podmínek, od deštivého počasí přes popojíždění v dopravní koloně až po jízdu na dálnici. Právě takovou pneumatikou je Roadhawk. Firestone touto pneumatikou završuje modernizaci své produktové řady.

Správná pneumatika pro každou situaci

Pneumatika musí zvládat nároky každodenního provozu při dojíždění do práce, vyřizování různých záležitostí a vyzvedávání dětí. Firestone Roadhawk je v tomto ohledu výjimečnou pneumatikou, která si hravě poradí s výzvami všedního dne, což potvrdily testy a certifikáty organizace TÜV SÜD, největšího nezávislého institutu pro testování pneumatik a kol v Evropě.

Konstrukce pro vysoké výkony a dlouhou životnost

Konstrukce pneumatiky Firestone Roadhawk zaručuje vysoké výkony po celou dobu dlouhé životnosti. Pneumatika Firestone Roadhawk v nezávislých testech organizace TÜV SÜD potvrdila, že poskytuje lepší provozní vlastnosti na mokru než konkurence i po ujetí 20 000 kilometrů.1 Nabízí také o 20 % delší životnost2 než její předchůdce Firestone TZ300.

Nejlepší přilnavost na mokru ve své třídě

Pneumatika Firestone Roadhawk obdržela díky svému jedinečnému dezénu a speciálně vyvinutým pryžovým směsím nejvyšší hodnocení „A“ na informačním štítku EU za přilnavost na mokru.

Nejkratší brzdná dráha na suchu ve své třídě

Nezávislé testy organizace TÜV SÜD potvrdily, že pneumatika Firestone Roadhawk poskytuje také nejlepší brzdné výkony na suchu3 ve své třídě. V porovnání s konkurenčními pneumatikami byla její brzdná dráha až o 3 metry kratší.

Lehká kostra pneumatiky přispívá k nízkému valivému odporu,4 který snižuje spotřebu paliva.

Vzhledem k trendu, kdy jsou do výbavy rodinných vozů a cestovních automobilů stále častěji zařazována větší kola, bude nabídka pneumatik Firestone Roadhawk zahrnovat rozměry pro kola s průměrem ráfku 15“ až 19“.

Pneumatika pro širokou motoristickou veřejnost

„Firestone Roadhawk je pneumatikou, na kterou se můžete kdykoli spolehnout. Je jako nejlepší přítel a stejně jako v opravdovém přátelství podává i Roadhawk dlouhodobě nejlepší výkony,“ říká Thierry Jupsin, ředitel marketingu značek ve společnosti Bridgestone Europe.

Přátelství bylo vždy součástí příběhu značky Firestone. Zakladatel společnosti Harvey Firestone se přátelil s osobnostmi, které patřily mezi největší průkopníky dvacátého století, ať to byl Henry Ford, Thomas Edison nebo John Burroughs. Tito čtyři muži si vzájemně vyměňovali nápady, podporovali se a ve svých oborech měnili svět.

Inovativní duch Harveyho Firestona a jeho přátel položil základy pro značku Firestone a její produkty. Firestone Roadhawk je přítelem, na kterého se může řidič spolehnout, protože ho podpoří na každém kilometru, a to po celou dobu dlouhé životnosti.

Evropská prezentace pneumatiky Firestone Roadhawk

Firestone představil svou nejnovější cestovní pneumatiku Firestone Roadhawk ve dnech 31. května až 4. června v Barceloně. Přibližně 300 účastníků z celé Evropy oslavilo značku Firestone a podrobilo pneumatiku Roadhawk testům při různých jízdních zkouškách na závodním okruhu Parcmotor Castellolí i na atraktivní vytyčené trase, vedoucí po silnicích katalánského regionu.

Rozmanité jízdní zkoušky prokázaly, že pneumatika Firestone Roadhawk skutečně poskytuje vysoké výkony během celé doby prodloužené životnosti a své spolehlivé provozní vlastnosti si zachovává i po ujetí 20 000 km, ať se jedná o jízdu na mokrém povrchu, ovladatelnost nebo brzdění. Akci završila návštěva slavného hudebního festivalu Primavera Sound, jímž byl zahájen třetí ročník hudebních akcí Firestone Music Tour.

Tato prezentace byla pro značku Firestone důležitým milníkem, protože potvrdila její zaměření na revitalizaci značky Firestone v Evropě.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Auto Fit, spol. s r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika
Mercedes-Benz
auto MOTOL BENI a. s.
BOSCH