AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Scania Czech Republic s.r.o.
Mercedes-Benz
ContiTrade Services s.r.o.


Skupina PSA oceněna za technologické řešení ochrany svých značek

Padělání představuje velký celospolečenský problém.

Globální síť pro boj proti padělatelství (Global Anti-Counterfeiting Network) udělila dne 7. června 2017 u příležitosti mezinárodního dne boje proti padělatelství skupině PSA cenu „Nejlepší technologie“. Cena byla předána na slavnostní ceremonii, která se konala v sídle Unie výrobců (UNIFAB) v Paříži.

Toto ocenění bylo uděleno za inovativní technologie používané při řešení, které si skupina PSA zvolila pro ochranu náhradních dílů a příslušenství Peugeot, Citroën, DS a Eurorepar.

Na obal náhradních dílů a příslušenství je umístěn bezpečnostní štítek, který je jedinečný a obsahuje hologram, unikátní identifikační číslo a kód QR, umožňující ověřit pravost výrobku. Certifikované bezpečnostní štítky bude dodávat partner skupiny PSA v tomto projektu – společnost TESA SCRIBOS – jediná autorizovaná tiskařská firma na světě. Díky těmto štítkům bude možné výrobky sledovat po celou dobu – od výroby až po přijetí dodavatelem.

Padělané díly mohou zákazníky oklamat svou velkou podobností s originálními díly. Bezpečnostní štítky umožní zákazníkům, dodavatelům i celním úředníkům ověřovat originální díly Peugeot, Citroën a DS a také náhradní díly Eurorepar.

Padělání dnes představuje skutečnou stínovou ekonomiku, jejíž roční náklady pro globální ekonomiku se odhadují na 55 miliard eur. Nízká kvalita padělaných výrobků představuje hrozbu pro bezpečnost spotřebitelů. V oblasti automobilového průmyslu neposkytují padělané výrobky stejné záruky, pokud jde o bezpečnost, šetrný přístup k životnímu prostředí a dodržování předpisů. Padělání představuje rovněž hospodářské riziko pro firmy. Poklesem obratu firem se snižuje také jejich schopnost investovat, inovovat a udržovat pracovní místa.

Proto je nezbytné, aby skupina jako je PSA posílila bezpečnost svých výrobků a ochránila tak své zákazníky, značky, svou image i ekonomickou činnost.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Interaction s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.
Siems & Klein
Mercedes-Benz
KIA MOTORS CZECH s.r.o.