AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
ContiTrade Services s.r.o.
BusPoint
Auto Fit, spol. s r.o.


Goodyear uvádí na trh všestranné univerzální pneumatiky

Pneumatiky s odolností Kevlaru® – Wrangler All-Terrain Adventure.

Společnost Goodyear uvádí na trh nové pneumatiky Wrangler All-Terrain Adventure, které pokračují v odkazu velmi příznivě hodnocené rodiny pneumatik Wrangler. Tyto houževnaté a odolné pneumatiky jsou ideální pro jízdu v terénu, ale perfektně se hodí i pro provoz na silnici. Díky jejich všestrannosti může řidič opustit zpevněné cesty, kdykoli se mu zachce.

Rozmach vozů SUV

Modely SUV jsou v celé Evropě stále oblíbenější a jejich výroba od roku 2012 prudce narůstá. V roce 2016 tvořily SUV v Evropě největší segment s celkem 15,14 milionu nově registrovaných vozů, což bylo o 6,5 % více než v roce 2015. Jinými slovy, každý čtvrtý prodaný vůz v Evropě byl model SUV. Pneumatiky Wrangler All-Terrain Adventure vycházejí vstříc požadavkům řidičů SUV, kteří si chtějí užívat jak cestu po silnici, tak i mimo ni, a nabízejí jim výraznější terénní charakteristiky než běžné pneumatiky pro SUV.

Houževnaté a odolné pneumatiky pro zážitek z jízdy v terénu

Konstrukce pneumatiky Wrangler All-Terrain Adventure využívá extrémně odolnou vrstvu tkaniny z vláken Kevlaru®. Vrstva vyztužuje běhoun a poskytuje spolehlivou ochranu před defekty a poškozením pneumatiky, aby si řidiči mohli užívat bezstarostnou jízdu terénem. K vysokému stupni ochrany dále přispívá technologie Durawall™, která zvyšuje odolnost vůči defektům a proražení na bocích pneumatiky.

Nové, otevřené bloky v ramenní oblasti pomáhají odstraňovat z běhounu bláto, a zajišťují tak lepší trakci v terénu přímo tam, kde je jí nejvíc zapotřebí.

Spolehlivá přilnavost pro maximální kontrolu nad vozidlem během celé jízdy

Hrany běhounu pneumatik Wrangler All-Terrain Adventure přispívají k přenosu síly mezi pneumatikou a povrchem cesty, a dodávají tak pneumatikám dostatečnou přilnavost potřebnou pro spolehlivé ovládání a brzdný výkon.

Prodloužená životnost

Konstruktéři značky Goodyear vylepšili dezén běhounu s cílem rovnoměrnějšího rozložení tlaku ve styčné ploše. Výsledkem je vynikající životnost vyjádřená počtem ujetých kilometrů a skvělá výkonnost při jízdě po silnici. Výsledky testů společnosti DEKRA prokázaly, že pneumatiky Wrangler All-Terrain Adventure mají v průměru o 37 % delší životnost než ostatní testované pneumatiky.

„Naše dlouhá tradice v segmentu 4×4 a prokazatelná historie vývoje pneumatik pro 4×4 a SUV, které sbírají různá ocenění, nám umožnily vytvořit pneumatiky Goodyear Wrangler All-Terrain Adventure, jež řidičům dávají plnou kontrolu nad vozidlem a dovolují jim střídat silnici a terén, kdykoli se jim jen zachce,“ řekl Martijn De Jonge, produktový ředitel obchodní jednotky osobních pneumatik Goodyear v Evropě, na Blízkém východě a v Africe.

Pneumatiky Wrangler All-Terrain Adventure budou na trhu v 27 rozměrech a mohou být využity na vozech, jako jsou Land Rover Defender, Jeep Wrangler, Mercedes-Benz třídy G, Toyota Hilux, Toyota Land Cruiser nebo Volkswagen Amarok.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Iveco Czech Republic, a.s.
Mercedes-Benz
Auto Fit, spol. s r.o.
Interaction s.r.o.
Siems & Klein