AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
ContiTrade Services s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.
Siems & Klein


Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 celkovým vítězem testu letních pneumatik

Goodyear vstupuje do letní sezóny s prvním místem svých nejnovějších výkonných pneumatik UHP v testu předního německého motoristického časopisu Auto Bild allrad. Zvítězily v něm s výrazným náskokem.

Časopis Auto Bild allrad vyhodnotil vysokovýkonné (UHP) pneumatiky značky Goodyear jako celkově nejvýkonnější testované pneumatiky. Eagle F1 Asymmetric 3 pravidelně bodují v nejrůznějších testech, Auto Bild allrad se k jejich výsledkům připojil také pochvalou, že jde o „velmi vyvážené“ silniční pneumatiky. Při brzdění na suchém povrchu se Eagle F1 Asymmetric 3 při testu umístily na druhé příčce s brzdnou vzdáleností 34,8 metru z rychlosti 100 km/h, na mokru dosáhly rovněž na druhé místo s brzdnou vzdáleností 47,7 metru z rychlosti 100 km/h.

Pneumatiky si dobře vedly také v testu aquaplaningu, v němž si vysloužily přívlastek „vynikající“ na mokrém povrchu, a umístily se jako druhé jak při jízdě na přímém úseku, tak i v zatáčkách. Pokud jde o ztrátu řiditelnosti na štěrku, skončily Eagle F1 Asymmetric 3 jako třetí.

Silný záběr

Výsledky testů dokládají klíčové rysy a přednosti nových pneumatik Goodyear. Technologie aktivního brzdění zvyšuje jejich styčnou plochu s povrchem a přilnavost při brzdění, což se projevuje kratší brzdnou dráhou. Jejich nová směs s přídavkem složky zvyšující přilnavost a nové adhezní pryskyřičné složky zkracuje brzdnou dráhu a je zárukou přesného ovládání. Nová vyztužená a lehká konstrukce pneumatiky přispívá k lepší ovladatelnosti, vysoké přilnavosti v zatáčkách, rovnoměrnému opotřebovávání a hospodárnosti.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Iveco Czech Republic, a.s.
Scania Czech Republic s.r.o.
BOSCH
Mitsubishi Motors Česká republika
Mitsubishi Motors Česká republika