AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
ContiTrade Services s.r.o.
Interaction s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.


Červený koncept Jaguar I-PACE na autosalonu v Ženevě

Koncept Jaguar I-PACE slaví premiéru na Ženevském autosalonu ve speciální barvě Photon Red. K zákazníkům se tento model dostane během roku 2018.

„S konceptem I-PACE jsme porušili dané pravidlo a vytvořili jsme vozidlo se vzhledem supersportu, výkonem sportovního vozu a prostorem SUV v jednom elektrickém balení. Naše designérské a inženýrské týmy využily všech výhod elektrického pohonu, tzn. dopředu posunutý interiér, sportovní charakter, mimořádný vnitřní prostor, okamžité zrychlení a nulové emise. Mohli jsme navrhnout dramatickou siluetu a výrazné proporce jen díky tomu, že jsme vědomě využili každý milimetr daný uložením systému elektrického pohonu. I-PACE představuje novou generaci designu elektrických vozů napájených z akumulátorů,“ dodal Ian Callum, šéfdesignér společnosti Jaguar.

I-PACE je model určený pro dlouhé vzdálenosti a zrychlí z nuly na 97 km/h za čtyři sekundy. Dojezd v kombinovaném cyklu EU činí až 500 km. Elektrická energie je uložena v lithium-iontových akumulátorech s kapacitou 90 kWh. Nabíjení je snadné a rychlé, přičemž nabití na 80 procent kapacity je dosaženo za 90 minut díky nabíjecímu zařízení o výkonu 50 kW.

Kompaktní model s elektromotory na přední a zadní nápravě generuje kombinovaný výkon 400 k a točivý moment 700 N.m a využívá systém pohonu všech kol. Vůz se vyznačuje agilitou, výbornými jízdními vlastnostmi a kultivovaností.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




BOSCH
Scania Czech Republic s.r.o.
Standox
Mercedes-Benz
Interaction s.r.o.