AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Mercedes-Benz
ContiTrade Services s.r.o.
BusPoint


SEAT odhalí svůj digitální potenciál na kongresu MWC

SEAT představí pokrokové systémy a funkce v oblasti konektivity, včetně předvídavého asistenta, předpovídání dopravy v reálném čase a doporučení zajímavých cílů podél trasy.

SEAT odhalí svůj kompletní potenciál v oblasti digitalizace na nadcházejícím světovém kongresu pro bezdrátovou komunikaci MWC (Mobile World Congress). Společnost, která se kongresu zúčastní již potřetí v řadě, bude poprvé zastoupena vlastní expozicí s ambiciózním přístupem. Konektivita, SEAT ID jako vstupní brána do digitálního světa značky, prototyp elektromobilu a rozhovory s odborníky na nové technologie budou patřit mezi hlavní témata, jimž se bude značka SEAT na kongresu MWC věnovat. Návštěvníci naleznou expozici SEAT s plochou 500 m2 v hale 3.

Hlavní část expozice bude tvořena pozoruhodným simulátorem, který bude ukazovat technologie, vyvíjené společností SEAT. Tyto technologie přicházejí s novou podobou interakce mezi automobilem, řidičem a jejich okolím. Společnost SEAT si vytkla za cíl stát se lídrem v oblasti automobilové konektivity a v rámci tohoto úsilí vytváří celý digitální „ekosystém“, přístupný prostřednictvím uživatelského účtu SEAT ID. SEAT tímto způsobem umožní individualizaci a další vylepšení uživatelských zkušeností.

Návštěvníci expozice SEAT mohou po konfiguraci mobilního telefonu usednout za volant simulátoru SEAT a sami se na 88“ displeji přesvědčit o tom, jaké jsou aplikace a funkce, na nichž značka SEAT pracuje. Předvídavý asistent pomůže řidičům optimalizovat jejich čas, předvídá jejich potřeby a automaticky přichází s návrhy v závislosti na kontextu. Předpovídání dopravy v reálném čase, doporučení zajímavých cílů podél trasy (restaurace, obchody, služby, atd.) a návrhy v závislosti na změnách programu jsou příklady funkcí, zahrnutých v digitálním „ekosystému“, který značka SEAT vyvíjí. Dovedete si představit, že už nikdy nepřijedete do práce pozdě, protože vás vůz provede každou fází cesty?

Dokud nebudou všechny tyto aplikace integrovány do vozidla, bude SEAT nabízet tyto funkce prostřednictvím zařízení Dongle. Služby v oblasti konektivity na základě digitálních technologií, které budou součástí výbavy síťově propojeného vozu, mohou díky zařízení Dongle využívat i řidiči nekompatibilních vozidel (například vozidel prodávaných v minulosti). Řidiči starších vozů mohou tímto způsobem začít využívat tyto technologie ještě dřív, než bude síťově propojený vůz uveden do prodeje.

Prototyp elektromobilu

SEAT vystaví na MWC kromě novinek v oblasti konektivity také prototyp elektromobilu. Tento vůz bude testovat možnosti techniky elektrického pohonu ve sdílených vozidlech v Barceloně. SEAT zahájí během několika týdnů s tímto vozem pilotní projekt sdílení vozidel ve městě mezi zaměstnanci. Uživatelé budou mít ke službě přístup prostřednictvím technologie Digital Access, vyvinuté pro prostředí ekonomiky založené na spolupráci, která umožňuje nahrazení fyzického klíčku mobilním telefonem.

Diskusní vystoupení SEAT Talks

Třetí část expozice SEAT bude věnována diskusním vystoupením SEAT Talks. Několik řečníků bude v rámci tohoto programu diskutovat o konektivitě a významu technologií pro mobilitu a automobilový průmysl. Otevřený prostor „Speak Easy“ bude zasvěcen mobilitě a novým obchodním modelům. Mezi účastníky nebudou chybět mezinárodně uznávaní odborníci, mezi něž patří Johann Jungwirth, vedoucí digitalizace ve společnosti Volkswagen AG, Vicent Rosso, generální ředitel společnosti BlaBlaCar ve Španělsku, profesor Enrique Dans z univerzity IE University nebo Max Krasnykh a Nadav Zohar ze společnosti Gett.

Kromě výše uvedených řečníků budou dalšími účastníky členové mezioborového týmu SEAT Easy Mobility Team, který pracuje na budoucích řešeních v souvislosti s digitalizací, výzkumem a vývojem, zkušenostmi zákazníků a novými obchodními oblastmi. Tým připravuje společnost na výzvy, jimž bude automobilové odvětví v budoucnosti čelit v důsledku elektrifikace, digitalizace, nových služeb v oblasti mobility a síťově propojeného vozu. V rámci svých přednášek přiblíží aktivity značky SEAT v těchto oblastech. V prezentační zóně expozice představí své projekty rovněž některé nově založené firmy, s nimiž SEAT spolupracuje na vývoji budoucích technologií.

4YFN a YOMO

Přítomnost značky SEAT na MWC přesahuje hranice veletržních expozic. SEAT se zúčastní také setkání 4YFN (4 Years From Now) pro nově založené firmy, kde bude mít španělská společnost místo pro získávání velmi talentovaných pracovníků a profesionálů z technologické oblasti. Vozidla SEAT budou navíc zajišťovat přepravu po městě pro VIP a řečníky, účastnící se jak MWC, tak i 4YFN.

SEAT se také zúčastní doprovodného programu YOMO (Youth Mobile Festival), který patří mezi novinky nadcházejícího ročníku MWC a více než 20 000 žákům a studentům ve věku 10 až 16 let z celého Španělska umožňuje experimentovat v oblastech vědy a technologie. Společnost SEAT jim poskytne příležitost poznat Barcelonu ve 4D díky systému rozšířené reality.

Se značkou SEAT se návštěvníci kongresu setkají také v expozici společnosti Sunhill, specializované na řešení pro mobilní platby. Tři vozy SEAT vybavené technologií Full Link názorně návštěvníkům ukážou, jak pracuje technologie síťově propojeného vozu v kombinaci se systémem mobilní rezervace parkovacího místa Travipay včetně platby za parkování.

Komplexní expozice značky SEAT na nadcházejícím kongresu MWC (Mobile World Congress) ilustruje značný rozsah probíhající digitální transformace společnosti SEAT, jejímž cílem je posunout zážitky z řízení na novou úroveň síťovým propojením automobilu a stát se vedoucím poskytovatelem řešení pro nejsnadnější mobilitu.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




auto MOTOL BENI a. s.
Iveco Czech Republic, a.s.
Scania Czech Republic s.r.o.
Toplac s.r.o.
KIA MOTORS CZECH s.r.o.