AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Auto Fit, spol. s r.o.
Interaction s.r.o.
BusPoint


Wraith Black Badge poprvé v České republice

Společnost Rolls-Royce Motor Cars Prague v Praze slavnostně představila vůz s názvem Wraith Black Badge.

Model v ryze expresivním duchu luxusních automobilů z řady Bespoke je jakýmsi alter egem značky Rolls-Royce. Vyznačuje se temnou atmosférou, větší asertivitou a sebejistotou. Showroom v Pařížské ulici se v průběhu slavnostního večera proměnil v luxusní klub. Oficiální představení modelu Rolls-Royce bylo doprovázeno například i neodbytnými rytmy známé české DJane.

Rolls-Royce Black Badge je stálým modelem řady Bespoke automobilky Rolls-Royce Motor Cars. Nyní ale přináší originální proměnu designu i technického zpracování. Design Black Badge bude dostupný ve dvou modelových provedeních – Wraith a Ghost. Počínaje oficiálním představením si mohou zákazníci v České republice vozy objednávat.

Slavnostní odhalení modelu Wraith Black Badge v Praze komentoval Karel Kadlec, majitel a ředitel společnosti Rolls-Royce Motor Cars Prague: „Black Badge zhmotňuje životní postoj, je výrazem značky Rolls-Royce a oslovuje ty, kteří jsou hnáni kupředu svým neklidným duchem. Tvrdě pracují, ale dokáží se i náležitě bavit. Je úžasné, že atmosféru modelu Black Badge jsme dokázali zprostředkovat i v našich prodejních prostorách.“

Nové temnější barevné provedení modelu Black Badge lze najít v úpravě sošky Spirit of Ecstasy, dekoru kolem masky chladiče, lakování víka zavazadlového prostoru, lakování spodních otvorů pro přívod vzduchu a koncovek výfukové soustavy v tmavším odstínu kovu. Proměnou prošlo i logo značky tvořené dvěma propojenými „R“ (na přídi, bocích i zádi karoserie). U varianty Black Badge je atypicky ztvárněno ve stříbrné barvě na černém pozadí. Poukazuje tak na skutečnost, že právě tento Rolls-Royce v provedení Black Badge je svébytnou entitou. Rolls-Royce pak prostřednictvím řady Black Badge vyjadřuje temnější stránku svého charakteru.

V interiéru vozů řady Black Badge čekají na cestující takřka neomezené možnosti. Interiér se pyšní temnější interpretací ryzího luxusu. Inspirovaný je pokrokovými materiály typickými u vozů Rolly-Royce či dlouholetou tradicí v leteckém průmyslu.

Konstrukční a technické přednosti vozů Rolls-Royce:

Každá verze Black Badge je zcela odlišným vozem Rolls-Royce, než jaký byste čekali. Nepodobá se totiž žádnému z modelů Rolls-Royce, se kterými jste se doposud mohli setkat.

Vůz v provedení Ghost Black Badge se vyznačuje neobyčejným výkonem. Je nejmodernější interpretací „limuzín“ Rolls-Royce, přitahující movité podnikatele, kteří stejně tak rádi řídí, jako se nechávají vozit osobním řidičem. Konstruktéři Rolls-Royce u modelu mírně zvýšili výkon motoru o 30 kW (oproti aktuálnímu modelu Ghost) na výsledných 450 kW při současném posílení točivého momentu o 60 N.m (na 840 N.m). Nechybí proslulý komfort přesně v duchu „cestování na létajícím koberci“. Ghost Black Badge se svým pozoruhodným výkonem nabízí pohodlí jak řidičům, tak i cestujícím v zadní části interiéru.

Wraith Black Badge je zhmotněním zcela odlišné povahy. Je to Gran Turismo pro skutečné znalce se zálibou v řízení. Model Wraith, doposud nejvýkonnější Rolls-Royce na světě, nabízející 623 koní (465 kW), představuje již tradičně v rámci modelové řady Rolls-Royce variantu nejvíce zaměřenou na řidiče. Vůz přesně rozumí touhám této skupiny zákazníků i jejich přání neustále posouvat hranice života. Dynamický model Wraith Black Badge se ještě více přizpůsobil pohodlí řidiče, zároveň ale zůstává zachován pocit požitku z naprosto nenuceného řízení vozu Rolls-Royce. K tomu napomáhá mohutný zátah motoru (+70 N.m) v kombinaci s tradičně vysokým výkonem, nyní také se zcela přepracovaným nastavením vzduchového odpružení, novými hnacími hřídelemi a modernizovanou osmistupňovou převodovkou. Konstrukční tým Rolls-Royce navíc vynaložil nezměrné úsilí, aby neobyčejné kupé se splývavou zádí zaujalo hned na první pohled.

Díky změnám v oblasti odpružení a řízení, a to včetně nových hnacích hřídelů, jsou modely Ghost a Wraith Black Badge schopny nabídnout vrcholně luxusní cestování obohacené ještě větším požitkem z řízení.

Společnost Rolls-Royce Motor Cars Prague, která je součástí skupiny CarTec Group, otevřela letos své prodejní prostory v České republice. Autosalon značky se nachází v proslulé Pařížské ulici, v bráně do světa luxusního zboží.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Scania Czech Republic s.r.o.
BOSCH
Standox
auto MOTOL BENI a. s.
Auto Fit, spol. s r.o.