AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Interaction s.r.o.
BusPoint
ContiTrade Services s.r.o.


Continental představuje zimní pneumatiky pro užitkové vozy

Nové pneumatiky VanContact Winter jsou na českém trhu k dispozici ve 33 rozměrech.

Nejnovější pneumatiky VanContact Winter byly v Německu speciálně vyvinuty pro užitkové vozy a jejich bezpečnější provoz v zimním období. Vyznačují se především vynikajícím brzdným výkonem a vyváženými vlastnostmi na všech typech povrchů. Využití lamel 3D v celém průřezu dezénu přináší řidičům zlepšenou stabilitu jízdy na sněhu a mokru, stejně jako zkrácení brzdných drah. Nové technologie mají příznivý vliv na hospodárnost provozu i ekologii.

Pneumatiky VanContact Winter jsou nejnovějším přírůstkem v nabídce značky Continental pro užitkové vozy. Přední výrobce představuje model, který ve výkonnostních testech dosahuje ještě lepších výsledků než jeho předchůdce. Při vývoji byly použity speciální technologie zvyšující bezpečnost a hospodárnost jízdy. Optimalizovaný koncept lamel zajišťuje účinné zařezávání většího počtu záběrových hran do sněhového podkladu, což efektivně zkracuje brzdnou dráhu.

Stabilizace dezénových bloků u modelu VanContact Winter napomáhá bezpečnějšímu průjezdu zatáčkami i při vyšším zatížení. Vysoká odolnost vůči aquaplaningu je docílena užitím širokých obvodových a příčných drážek. Řidiči také ocení robustní boční žebro, zvyšující ochranu pneumatiky před poškozením o obrubníky.

Další výhodou nové pneumatiky VanContact Winter je snížený valivý odpor s přímým vlivem na ekologii dopravy. Uplatněním konceptu plochého profilu pláště dochází ke zvětšení obdélníkové styčné plochy a díky tomu je dosaženo rovnoměrného opotřebení, delší životnosti a zlepšení hospodárnosti provozu. To jsou zároveň nejvíce uživatelsky poptávané vlastnosti.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




BMW Group Česká republika
Scania Czech Republic s.r.o.
BOSCH
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Standox