AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Mercedes-Benz
Scania Czech Republic s.r.o.
Interaction s.r.o.


Elektromobily Nissan ve službách města Pardubic

Nissan a jeho autorizovaný dealer AUTO IN předal zástupcům města Pardubic 2 elektromobily Nissan.

Slavnostní předání se konalo v autorizovaném dealerství Nissan AUTO IN v Pardubicích a zúčastnili se ho Ing. Martin Charvát, primátor města Pardubic, Marek Šafarčík, Country Manager Nissan Sales, Miloš Pavlíček, ředitel AUTO IN, a zástupci Městské policie a Dopravního podniku města Pardubic.

Městská policie Pardubice převzala do užívání 100% elektromobil Nissan Leaf, který bude sloužit pro pravidelné hlídkování v centru města. Základem vozu Nissan Leaf APC (AdvancePatrolCar) je standardní model Leaf vybavený 30kWh akumulátorem, který byl dovybaven prvky podle požadavků Městské policie na hlídkové vozidlo: dálkově ovládanou kamerou s nočním viděním, rozpoznáváním značek a obličejů pro monitoring v rámci hromadných akcí.

Druhým elektromobilem ve službách města je elektrická dodávka Nissan e-NV200. Dopravní podnik města Pardubic ji bude využívat pro obsluhu zastávek městské dopravy.

Obě instituce oslovil bezhlučný provoz, nulové emise a nízké provozní a servisní náklady, které jsou s užíváním elektromobilů spojené. Provoz obou vozidel bude pravidelně vyhodnocován. Poznatky budou poté zpracovány a použity k dalšímu rozvoji elektromobility v Pardubicích.

„Velmi nás těší vstřícný a aktivní přístup města Pardubic k rozvoji elektromobility. Věříme, že pozitivní zkušenosti budou příkladem a motivací pro další města. Nissan je jedním z průkopníků elektromobility. Celosvětově jsme prodali již více než 230 000 vozů Leaf, což z něj činí nejprodávanější elektromobil v historii,“ poznamenal Marek Šafarčík.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Toplac s.r.o.
BMW Group Česká republika
Mitsubishi Motors Česká republika
Auto Fit, spol. s r.o.
Mercedes-Benz