AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Auto Fit, spol. s r.o.
BusPoint
Mercedes-Benz


Velkolepé představení v Berlíně: Světová premiéra nové Panamery

Porsche oslavil světovou premiéru Porsche Panamera v Berlíně za spektakulární inscenace světla, hudby a choreografie.

Zcela nově vyvinutá druhá generace Gran Turismo se při této příležitosti ukáže více než třem stům zástupců médií a hostů ze světa politiky, průmyslu, sportu a společenského života. Nová Panamera v sobě spojuje protichůdné charaktery ještě lépe, než kdykoliv předtím: nabízí výkonnost sportovního vozu a současně komfort luxusní limuzíny.

„S Panamerou jsme vstoupili do segmentu luxusních sportovních limuzín. Od roku 2009 jsme prodali více než 150 000 kusů modelu Panamera. Tento nový model představuje zcela nově vyvinutý vůz s novými motory, v novém designu a novými technologiemi. Novinkou je také skutečnost, že druhou generaci budeme kompletně vyrábět v naší továrně v Lipsku. Právě zde jsme do její výroby investovali 500 milionů eur, museli jsme mimo jiné postavit zcela novou karosárnu,“ zdůrazňuje Oliver Blume, předseda představenstva Porsche AG.

Linie střechy a dalších specifických designových prvků propojuje novou Panameru s ikonou sportovních vozů – modelem 911. „Okamžitě rozpoznáte linie střechy odkazující na vozy Coupé. Nyní ale působí výrazně ,rychleji‘, dokonce dynamičtějším dojmem a ve spojení s použitou grafikou bočních oken je zejména při pohledu z boku ještě markantnější,“ vysvětluje, co bylo vzorem pro tento nový model, Michael Mauer, vedoucí oddělení designu Porsche AG. Dále doplňuje: „Panameru lze na první pohled identifikovat jako Panameru. Současně je ale na první pohled jasné, že je to nová Panamera. Zdůraznili jsme její silné stránky, ty slabší jsme minimalizovali a zachovali jsme její charakter.“

Nové motory Panamery s přeplňováním pomocí dvojice turbodmychadel jsou kombinovány s novou osmistupňovou dvouspojkovou převodovkou (PDK II) a společně jsou až o 16 procent hospodárnější. Počátkem listopadu vstoupí nová Panamera na trh se třemi různými provedeními motorů a výhradně s pohonem všech kol. Půjde o Panameru Turbo s výkonem 550 k, Panameru 4S s výkonem 440 k a Panameru 4S Diesel, jež nabídne 422 k.

Pro umocnění rozdílu mezi komfortem a sportovností je nová Panamera standardně vybavena zcela novým systémem vzduchového tříkomorového odpružení, řízením kol zadní nápravy a novým systémem řízení dynamiky vozidla 4D Chassis Control. Mnoho nových asistenčních systémů zvýší nejen jízdní komfort, ale také úroveň bezpečnosti.

V nové Panameře představuje Porsche pokrokový, futuristický koncept obsluhy vozu. Nový Porsche Advanced Cockpit s plochami připomínajícími chytré telefony a displeji LED s širokými možnostmi individualizace je nejen intuitivní, ale také naprosto funkční. Součástí tohoto celku je nový Porsche Communication management (PCM 4.1) s rozšířenými možnostmi konektivity prostřednictvím inteligentních digitálních funkcí a online služeb. S novou Panamerou, kterou již lze objednávat, se pro všechny modely zavádí také Porsche Connect. Jeho součástí je v závislosti na konkrétním voze zajištění různých funkcí prostřednictvím digitálních služeb a aplikací. Jedním z příkladů je třeba vzdálená obsluha různých funkcí vozu pomocí chytrého telefonu nebo nové možnosti pro zvýšení hospodárnosti jíz­dy.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mitsubishi Motors Česká republika
BMW Group Česká republika
Iveco Czech Republic, a.s.
auto MOTOL BENI a. s.
Interaction s.r.o.