AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Auto Fit, spol. s r.o.
ContiTrade Services s.r.o.
BusPoint


Továrna skupiny PSA v Rennes bude vyráběn nový vůz

Do továrny ve francouzském městě Rennes bude investováno 100 milionů eur, což umožní zvýšit do roku 2018 výrobu o 60 %.

Továrna v Rennes (Francie) má v rámci produktové ofenzívy plánu „Push to Pass“, který zahrnuje 34 nových modelů, začít od roku 2018 vyrábět nový vůz značky Citroën. Tento vůz, označovaný jako projekt C84, byl vyvíjen s cílem přivést značce Citroën nové klienty, a je součástí dynamické strategie značky, podle níž se do 18 měsíců objeví na trhu čtyři nové modely.

Crossover, postavený na platformě EMP2, bude vyráběn souběžně s budoucím Peugeotem 5008 a s Citroënem E-Mehari.

S těmito třemi modely dosáhne výroba továrny 100 000 vozů ročně oproti současným 60 000.

Skupina PSA po několik měsíců prováděla analýzu, na základě níž byl pro výrobu zvolen závod v Rennes s ohledem na jeho výkon a závazky týkající se modernizace.

Plán modernizace podniku zahrnuje několik průlomových řešení včetně zavedení moderních a pružných výrobních procesů. Práce budou zahájeny počátkem roku 2017 a mají být dokončeny v roce 2018. Investice představují 100 milionů eur, z nichž budou mít prospěch i další subjekty automobilového průmyslu v Bretani.

Rozhodnutí vyrábět v Rennes je založeno na závazku zaměstnanců a vůli vedení a odborů zajistit budoucnost továrny.

Dne 29. dubna byla v podniku podepsána dohoda nazvaná „Smlouva o budoucnosti Rennes“ s podporou pěti ze šesti odborových organizací skupiny (CFDT, CFE/CGC, CFTC, FO a SIA/GSEA), které zastupují více než 80 % zaměstnanců. Dohoda, která byla podmínkou svěření výroby nového vozu do Rennes, vstoupí v platnost dne 1. ledna 2017.

Předseda představenstva skupiny PSA Carlos Tavares v komentáři k tomuto oznámení uvedl: „Rozhodnutí vyrábět tento nový vůz v Rennes ukazuje, že zúčastněné strany, které spojuje závazek spolupracovat na zajištění budoucnosti výrobního závodu, mohou vytvořit podmínky nezbytné pro kontinuální proces zlepšování efektivity.“

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Toplac s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.
Scania Czech Republic s.r.o.
Standox
BMW Group Česká republika