AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
BusPoint
Auto Fit, spol. s r.o.
ContiTrade Services s.r.o.

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Novinky pro terénní ikonu

Novinky pro terénní ikonu

Úspěšná kariéra třídy G pokračuje

Mercedes-Benz doplňuje nabídku legendární třídy G o mimořádně puristicky pojatou variantu. Nový model G 350 d Professional s markantním exteriérem a na přání dodávaným paketem Professional Offroad je jako stvořený pro náročný provoz v terénu a plnění profesionálních úkolů. G 350 d Professional nabízí v porovnání se svým předchůdcem nový funkční interiér a luxusní jízdní komfort. Všechny ostatní verze třídy G profitují z technické modernizace v oblastech informačních, zábavních, navigačních a komunikačních systémů. Individualitu a komfort klasického terénního vozu lze také umocnit ještě širším výběrem prvků vnější a vnitřní výbavy na přání.

Třída G po svém debutu v roce 1979, kdy byla prezentovaná jako účelný a robustní terénní vůz pro náročný provoz v terénu, se postupně vyvinula ve všestranný automobil s luxusním charakterem. Legendární model „G“ je díky nepřetržitým modernizacím designu a techniky připraven na budoucnost a zároveň se těší neustále vysokému zájmu věrných fanoušků po celém světě. Aktuální modelová nabídka sahá od univerzální verze se vznětovým motorem V6 až po vrcholný model Mercedes-AMG s motorem V12.

Stuttgartský výrobce automobilů má s novým modelem G 350 d Professional ve své nabídce opět terénní vozidlo, které se od ostatních verzí třídy G odlišuje puristickým provedením, aby mohlo sloužit jako ideální partner do náročného terénu a pro ambiciózní výpravy mimo vyježděné cesty. Stejně jako všechny ostatní verze třídy G těží i G 350 d Professional z robustního žebřinového rámu, k němuž je připevněna karoserie, trvalého pohonu všech kol s terénním redukčním převodem a tří elektricky ovládaných 100% uzávěrek diferenciálů.

Vznětový motor V6 s výkonem 180 kW (245 k)

Suverénní pohon zajišťuje vznětový motor V6 se zdvihovým objemem 2987 cm3. Přestože byl nejvyšší výkon modelu G 350 d Professional zvýšen v porovnání s předchůdcem G 300 CDI Professional o 33 procent na 180 kW (245 k), došlo ke snížení kombinované spotřeby paliva EU o 15,4 procenta na 9,9 litru na 100 kilometrů. To odpovídá emisím CO2 261 g/km. Samočinná převodovka 7G TRONIC PLUS zde kombinuje vysoký jízdní komfort s mimořádnou hospodárností.

G 350 d Professional se po vizuální stránce prezentuje jako robustní terénní vůz, který zvládne jakoukoli výzvu. Jeho puristický design je charakterizován matně černou maskou chladiče a černě lakovanými koly z lehké slitiny v pětipaprskovém designu. Pneumatiky, určené do jakéhokoli terénu, s rozměrem 265/70 R 16, zajišťují dokonalou trakci dokonce i při jízdě v nejnáročnějších podmínkách. Verze Professional překonává výchozí model G 350 d mimo zpevněné cesty hned v několika disciplínách. Díky pozměněnému podvozku, jehož světlá výška byla zvýšena o 10 milimetrů (245 místo 235 milimetrů), zvládá ještě lépe neschůdný terén. Také nájezdové úhly 36 stupňů vpředu a 39 stupňů vzadu (G 350 d: 30/30 stupňů) umožňují vozu pokračovat v jízdě dokonce i v extrémních podmínkách.

G 350 d Professional s užitečnou hmotností 592 kilogramů je skvěle připraven i na náročné přepravní úkoly. Výtečné předpoklady má také pro funkci tažného vozidla, za které lze připojit brzděný přívěs o hmotnosti až 3200 kilogramů.

Interiér s moderní přístrojovou deskou

Interiér modelu G 350 d Professional se od svého předchůdce G 300 CDI Professional odlišuje především moderní přístrojovou deskou. Základem předchůdce byla užitkově orientovaná řada W461, zatímco novinka technicky vychází z komfortnější řady W463. Majitelé verze Professional tak profitují ze všech jejích předností, mezi něž patří hodnotnější výbava, vyšší komfort a lepší ergonomie. Součástí standardní výbavy je multifunkční volant, elektricky výškově i podélně nastavitelný sloupek řízení a přední sedadla s částečně elektrickým nastavováním polohy. Přitom v žádném případě nepřichází zkrátka praktická využitelnost pro jízdu v terénu, což dokazuje podlaha s protiskluzovou povrchovou úpravou a odtokem pro vodu. Díky tomu lze interiér snadno a důkladně vyčistit i proudem vody.

Pro zákazníky, kteří si G 350 d Professional pořizují pro každodenní provoz v náročném terénu, jsou nabízeny četné prvky výbavy na přání:

  • Na přání se dodává přední nárazník v ocelovém provedení s přípravou pro lanový naviják.
  • Na přání dodávaný paket Professional Offroad zahrnuje ochranné mřížky proti odletujícím kamenům pro bi-xenonové světlomety vpředu a alternativně také pro ukazatele směru. Mezi další prvky patří determální, tmavě tónovaná skla pro zadní boční okna a zadní okno. Součástí tohoto paketu je také dřevěné obložení nákladového prostoru a příprava pro systém handsfree. Užitné vlastnosti modelu G 350 d Professional zvyšuje rovněž střešní nosič zavazadel s žebříkem.
  • Boční schůdky vpravo a vlevo jsou přínosem z praktického hlediska, protože mimo jiné umožňují pohodlné připevnění předmětů k střešnímu nosiči zavazadel, který je součástí paketu Professional Offroad.
  • V případě paketu pro ochranu nákladu se vše točí kolem nejvyšší možné bezpečnosti při přepravě. Mezi jeho prvky patří ochranná síť, kryt nákladového prostoru a pevné tažné zařízení.

Pro G 350 d Professional jsou k dispozici dva nemetalické laky a jedenáct atraktivních metalických laků. Terénní ikona nejlépe rozvine svůj nezaměnitelný styl, pokud se zákazník rozhodne pro exkluzivní speciální lak, například v odstínech „pouštní písková“ nebo „čínská modř“, připomínající třídu G Gunthera Holtorfa s přezdívkou „Otto“, který svou cestou kolem světa pozoruhodným způsobem doložil schopnosti třídy G.

Zákazníci mohou objednávat model G 350 d Professional od 1. června, uvedení na trh začne v září 2016. Cena činí 79 968 eur (včetně 19 % DPH v Německu).

Technická modernizace informačních, zábavních, navigačních a komunikačních systémů

Všechny ostatní varianty modelové řady Mercedes-Benz třídy G nabízejí nyní díky početným technickým vylepšením nejmodernější řešení také v oblasti konektivity. Systémy, známé již z mnoha jiných modelů značky Mercedes-Benz, zvyšují komfort cestujících na novou úroveň. K nejnovější generaci telematických systémů patří například:

  • COMAND Online včetně 8“ (20,3 cm) barevného displeje s vysokým rozlišením a hotspotem WLAN
  • Systém nouzového volání Mercedes-Benz (k dispozici v 20 evropských zemích a v USA, Kanadě a Číně)
  • Live Traffic Information s aktuálním a přesným dopravním zpravodajstvím
  • Integrace chytrého telefonu tvořená systémy Apple CarPlayTM a Android Auto
  • Autotelefon v loketní opěrce pro telefonování a připojení k internetu se samostatnou čtečkou karty SIM
  • Univerzální telefonní paket v loketní opěrce s univerzálním rozhraním, rozšířenou telefonní funkcí, funkcí nabíjení a vnější anténou pro optimální příjem signálu
  • Media Interface Kabel Kit pro univerzální rozhraní ve středové konzole se vstupem Mikro-USB a kabely iPod® Dock a iPod® Lightning

Jako novinka je pro modely G 500 a AMG nabízeno ozdobné obložení z topolu v odstínu antracitu, které si mohou zákazníci alternativně zvolit bez příplatku. Exteriér legendárního terénního vozu lze dále vylepšit matně černě lakovanými koly z lehké slitiny v pětipaprskovém designu s pneumatikami rozměru 265/70 R 16 a na přání dodávaným střešním nosičem zavazadel.

Uvedení přepracovaných verzí třídy G na trh bude zahájeno v září 2016.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Interaction s.r.o.
auto MOTOL BENI a. s.
Mercedes-Benz
Standox
Toplac s.r.o.