AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Scania Czech Republic s.r.o.
ContiTrade Services s.r.o.
Interaction s.r.o.


Bridgestone a Aston Martin uspořádaly první dynamickou prezentaci modelu DB11

Bridgestone a Aston Martin pokračují v dlouhodobé spolupráci.

Společnosti Bridgestone a Aston Martin pozvaly novináře z 11 zemí na zkušební polygon Bridgestone v Římě, kde se uskutečnila první dynamická prezentace modelu DB11 po jeho představení na mezinárodním autosalonu v Ženevě.

Na programu bylo fotografování a vybraní novináři se zúčastnili plánovaných testovacích jízd, během nichž mohli prověřit výkony nového modelu DB11 ve vysokých rychlostech a na mokru.

Prémiové pneumatiky pro prémiový vůz

Cílem společnosti Aston Martin bylo vyrobit nejvýkonnější, nejhospodárnější a nejdynamičtější model DB v historii značky Aston Martin. Bylo tedy přirozené, že se britský výrobce exkluzivních automobilů obrátil na společnost Bridgestone se žádostí o pneumatiky, které by odpovídaly prémiové úrovni nového modelu DB11. Pneumatiky, vyrobené z materiálů nejvyšší kvality, které přispívají k dosažení nejvyšších cílů v oblastech zrychlení a rychlosti.

Potenza S007 je prémiová letní pneumatika pro vysokovýkonné sportovní vozy. Široké vnější části konstrukce dezénu a kostry poskytují maximální přilnavost při projíždění zatáček vysokými rychlostmi, zatímco inovativní dezén a bloky dezénu zaručují vynikající ovladatelnost.

Blizzak LM001 je vysokovýkonná pneumatika pro jízdu se sportovním vozem v zimních podmínkách. Vysoká tuhost prostorově uspořádaných lamel v kombinaci s velkými drážkami se šikmými stěnami vytváří excelentní trakci na sněhu. Tato pneumatika si zachovává optimální přilnavost při nízkých teplotách díky polymerům NanoPro-Tech, které dodávají směsi větší pružnost v chladném počasí.

Pneumatiky Potenza S007 a Blizzak LM001 přinesou řidičům modelu DB11 strhující zážitky z jízdy po celý rok.

Zkušenosti se systémem Bridgestone DriveGuard

Účastníci dynamické prezentace měli kromě testovacích jízd s modelem DB11 také příležitost vyzkoušet nejnovější produkt společnosti Bridgestone s označením Bridgestone DriveGuard. Jedná se o cestovní pneumatiku pro osobní vozy, která umožňuje řidičům ujet maximálně 80 km rychlostí až 80 km/h poté, co došlo k poškození pneumatiky .

Prémiové partnerství

Partnerství mezi oběma značkami vysokovýkonných produktů vzniklo v roce 1994, když Aston Martin představil model DB7 s pneumatikami Bridgestone Potenza S-01 Expedia. Spolupráce pokračovala představením modelu DB9 v roce 2003, který byl dodáván s pneumatikami Potenza RE 050A. A pro společnost Bridgestone bylo poctou, že si ji Aston Martin vybral jako oficiálního partnera projektu vývoje modelu DB11 a jeho uvedení na trh.

Zkušební polygon v Římě

Všechny prezentace a testovací jízdy se uskutečnily na zkušebním polygonu společnosti Bridgestone, 30 km jižně od Evropského technického centra Bridgestone TCE (Technical Center Europe) nedaleko Říma. Evropský zkušební polygon byl slavnostně otevřen v červnu 2004. Dominantou areálu vybudovaného na ploše 144 hektarů je 4km oválná dráha. Bridgestone tak má k dispozici nejmodernější polygon pro testování pneumatik po celý rok.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Toplac s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.
BOSCH
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
auto MOTOL BENI a. s.