AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Iveco Czech Republic, a.s.
Siems & Klein
Mercedes-Benz


KIA Better View ochrání sklo předního okna

Řidiči všech značek mohou díky KIA používat nejvyspělejší technologii ochrany skel, která je určena do nejextrémnějších podmínek, se kterými se setkávají velké námořní lodě.

Letní lijáky a bouřky už jsou téměř tady. Prudší déšť, ale i voda stříkající na čelní sklo od protijedoucího vozidla, může řidiče na čas zcela oslepit. Stěračům totiž trvá obvykle několik sekund, než vrstvu vody ze skla odstraní. Jenže při rychlosti 90 km/h ujede automobil za pouhou sekundu 25 metrů. To znamená, že za pouhé 2 sekundy, kdy řidič vidí vodu místo silnice, urazí přes 50 metrů téměř poslepu. Kdyby vůz před ním náhle zastavil nebo se mu například do cesty připletl chodec, nemá prakticky čas reagovat.

S přípravkem KIA Better View se již řidiči něčeho podobného nemusí obávat. Jako jediný z výrobců technologií může KIA nabídnout řidičům výhody převratné technologie využívající nanočástic, která dokáže vytvořit na sklech vozu hydrofobní vrstvu a zajistit, že od rychlosti 80 km/h se voda na jeho povrchu neudrží a okamžitě odteče. Tato technologie byla původně vyvinuta do extrémních podmínek, s jakými se potýkají námořní lodě, které si musí poradit s výrazně větším množstvím vody než sklo automobilu v dešti.

Přesto se však na nich voda díky této technologii neudrží. Aplikační sada přípravku KIA Better View se skládá ze tří složek renovátoru, „neutralizéru“ a ochrany skla. Nanočástice v přípravku dokážou efektivně utěsnit mikroskopické póry ve skle automobilu a vytvořit vrstvu odpuzující vodu. Díky tomu voda ze skla za pomoci okolního proudícího vzduchu okamžitě mizí. Při použití KIA Better View je navíc sklo čistší a průhlednější, jelikož přípravek zabraňuje také usazování jiných nečistot či přichycení hmyzu na čelní sklo. Řidič má tedy lepší výhled i za ideálních podmínek. Přesto přínosy KIA Better View ocení řidiči nejvíce za deště. Díky přípravku totiž stačí od rychlosti 80 km/h ke kompletnímu odstranění vody ze všech skel vozu, a především ze skla čelního, pouze tlak vzduchu obtékající vůz.

Bezpečnost pro vozy všech značek

Přípravek KIA Better View je dostupný u všech dealerů KIA a jeho cena včetně aplikace se vejde do tisíce korun. Přípravek lze použít na skla automobilů všech značek a disponuje všemi potřebnými bezpečnostními atesty pro použití při provozu na pozemních komunikacích v České republice.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




auto MOTOL BENI a. s.
Mitsubishi Motors Česká republika
Scania Czech Republic s.r.o.
Interaction s.r.o.
Mercedes-Benz