AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Iveco Czech Republic, a.s.
Mercedes-Benz
Siems & Klein

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Veletrh dopravní prevence

Veletrh dopravní prevence

Studenti prvního a druhého ročníku oboru Automechanik ze SOU a SOŠ Přímětická ve Znojmě navštívili veletrh dopravní prevence v Brně.

Studenti prvního a druhého ročníku oboru Automechanik ze SOU a SOŠ Přímětická ve Znojmě navštívili 27. 4. 2016 veletrh dopravní prevence v Brně. Akce se konala v areálu ISŠA. I přes nepřízeň počasí zde byla bohatá divácká účast.

Nejprve si žáci prošli jednotlivé stánky. Získali zde informace třeba o možnostech uplatnění v armádě nebo policii, prohlédli si veterány motocyklů či vozidla Policie. Na stanovišti BESIPU si na trenažéru zazávodili nebo si vyzkoušeli na vlastní kůži simulovanou autonehodu, náraz při třicetikilometrové rychlosti a chování posádky při přetočení vozidla. V autoškole se trénovalo couvání na přesnost. U stánku Policie ČR se plnily úkoly. Ty však byly ztíženy brýlemi, které simulují únavu, požití alkoholu nebo drog.

V dopoledním programu předvedli profesionální vojáci z jednotky Zbýšov bojové umění Musako. Policie pak ještě prezentovala nasazení služebního psa a složky integrovaného záchranného systému společný zásah při autonehodě.

Zajímavostí na veletrhu byl figurant z řad diváků. Líčil ostatním své pocity, když ho zaklíněného ve vozidle hasiči pomocí hydraulických kleští vyprošťovali a sanitka odvážela. To vše zapůsobilo na psychiku a budoucí chování mladého začínajícího řidiče.

Na letošním preventivním veletrhu žáci načerpali mnoho poznatků, které uplatní jako budoucí řidiči. Zapamatují si například jak umožnit průjezd vozidel s právem přednosti jízdy.

Autor: Mgr. Leoš Holík

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mercedes-Benz
BMW Group Česká republika
Siems & Klein
auto MOTOL BENI a. s.
Standox