AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Scania Czech Republic s.r.o.
Mercedes-Benz
Auto Fit, spol. s r.o.


Nový Koleos ztělesňuje nový design značky Renault

Nový KOLEOS je součástí obnovy modelové řady Renault, která započala s novým Cliem v roce 2012.

V rámci designové strategie společnosti Renault iniciované Laurensem van den Ackerem je nový KOLEOS ztělesněním okvětního lístku „EXPLORE“, který evokuje robustnost a touhu po dobrodružství. Právě naplnění těchto vlastností inspirovalo designéry značky Renault k tomu, aby novému KOLEOSU propůjčili výrazný a svalnatý design. Pro zdůraznění tohoto stylingu charakteristického pro SUV je nový KOLEOS vybaven ochrannými lištami bočních dveří, koly o velkém průměru (až 19 palců) a hliníkovými střešními nosiči.

Kombinace vysoké světlé výšky (213 mm) a nájezdového i přejezdového úhlu 19 a 26 stupňů umožňuje zvládnout také náročnější terén. Rozvor 2710 mm a celková délka automobilu 4670 mm řadí model KOLEOS mezi nejdelší v dané třídě a umožňují novému KOLEOSU dosáhnout rekordního objemu vnitřního prostoru a zařadit se mezi SUV segmentu D.

Design charakteristický pro Renault lze objevit i na zádi. Šířku vozidla 1840 mm podtrhují široké horizontální koncové svítilny, které přitahují pozornost k logu značky Renault na dveřích zavazadlového prostoru. Chromované ozdobné prvky ve spodní části zadního blatníku KOLEOSU mají tvar dvojitých koncovek výfuku a doplňují celkový design exteriéru.

Bezpečný a komfortní interiér

Vyvýšené sedadlo řidiče zaručuje vynikající výhled. V porovnání s tradičním sedanem je sedadlo řidiče nového KOLEOSU o 150 mm výše, což je vlastnost, které si zákaznici v segmentu SUV velmi cení.

Vysoká a široká přístrojová deska má řidiči a spolujezdci zprostředkovat pocit bezpečí a ochrany. Rukojeti na obou stranách středové konzoly jsou inspirací ze světa off-roadů a propůjčují interiéru sportovní vzhled.

Linie procházející od horní části přístrojové desky k zadní části loketní opěrky je jedním z výrazných prvků designu interiéru nového KOLOSU a evokuje výkon a svět terénních vozidel.

Široká středová konzola zajišťuje komfortní odstup mezi řidičem a spolujezdcem. Geny SUV nového KOLEOSU se projevují i v prostoru pro cestující. Elegantní, bezpečný interiér vyznačující se nenuceným komfortem, kvalitou a robustností je v perfektním souladu s vnějšími liniemi vozidla.

Výjimečná a uživatelsky přátelská technologie

Technologie ALL MODE 4×4-i použitá v novém KOLEOSU se již osvědčila v milionech vozidel Aliance po celém světě. Tento systém pohonu všech kol se snadno ovládá díky spínači na přístrojové desce nalevo od volantu, kterým je možné volit mezi režimy 2WD (pohon předních kol) a 4WD AUTO (pohon všech kol). Režim 4×4 automaticky rozděluje točivý moment mezi přední a zadní nápravu. Při nízkých rychlostech a zhoršené přilnavosti povrchu navíc může řidič zvolit třetí režim 4WD LOCK a tím zapnout stálý pohon všech kol.

Pohon všech kol u nového KOLEOSU přináší také vyšší bezpečnost a stabilitu, neboť je neutralizována nedotáčivost i přetáčivost a optimalizována trakce v náročnějších podmínkách. Pro splnění požadavků některých vybraných trhů bude nový KOLEOS rovněž dostupný pouze s pohonem jedné nápravy.

Nový KOLEOS se začne prodávat ve třetím čtvrtletí 2016 v Austrálii, Turecku, státech Perského zálivu a na některých trzích Afriky a Latinské Ameriky. V Číně bude uveden na trh v posledním čtvrtletí 2016. Poté jej začnou na začátku roku 2017 nabízet prodejci v Evropě a v Rusku, nový KOLEOS se tak stane jedním z geograficky nejrozšířenějších modelů Renault.

Nový KOLEOS se bude kompletovat ve dvou závodech – Busan v Jižní Koreji pro všechny trhy s výjimkou Číny a Wuhan pro čínský trh. Obě továrny splňují přísné standardy kvality a v současné době produkují vozidla vyráběná na základě modulární konstrukce CMF-C/D pro značky patřící do skupiny Renault a jejího aliančního partnera Nissan.

Nový KOLEOS se vyrábí s využitím alianční platformy CMF-C/D, kterou sdílí několik vozidel, například Renault Espace, Talisman a Kadjar a Nissan X-Trail/Rogue a Qashqai. Společná konstrukce svědčí o zkušenostech Aliance v oblasti sedanů, crossoverů a SUV. Součásti a komponenty, které nejsou pro zákazníka viditelné, jsou společné, zatímco design a identita obou značek se odlišuje. Výsledné úspory byly investovány zpět do nového KOLEOSU, který zákazníkům nabízí rozmanitější možnosti výbavy.

Rovněž hnací ústrojí vozidla bylo vyvinuto v rámci Aliance. V závislosti na trhu bude nový KOLEOS dostupný s výběrem ze tří zážehových a dvou vznětových motorů s výkonem od 130 do 175 k (96 až 127 kW) v kombinaci s šestistupňovou manuální převodovkou nebo automatickou převodovkou X-Tronic.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Interaction s.r.o.
BOSCH
Mitsubishi Motors Česká republika
BMW Group Česká republika
Standox