AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Auto Fit, spol. s r.o.
BusPoint
Interaction s.r.o.


Skupina EMIL FREY přebírá zastoupení PSA v ČR

EMIL FREY bude obchodním partnerem pro distribuci značek Peugeot, Citroën a DS v České republice.

Skupina PSA dokončila díky zapojení celé společnosti a jejích akcionářů v rekordně krátkém čase svůj plán „Back in the Race“. Tento plán položil základy, jejichž cílem je zajistit hospodářskou obnovu Skupiny po velmi složitém období. Skupina PSA minulý týden zveřejnila svůj nový plán „Push to Pass“, který má zajistit v příštích šesti letech organický růst zisku.

V nestálém mezinárodním prostředí je klíčem k úspěchu hbitost a provozní výkonnost. To obnáší nutnost přizpůsobit organizaci společnosti tak, aby byla efektivnější, svižnější a měla ve spojení se situaci na místním trhu větší údernou sílu.

V České republice se skupina PSA rozhodla chopit obchodní příležitosti pro optimalizaci svého rozvoje a zvolila si skupinu EMIL FREY jako obchodního partnera pro distribuci značek Peugeot, Citroën a DS. Skupina EMIL FREY se stává pro skupinu PSA efektivním obchodním partnerem v důležité zemi. Toto rozhodnutí nemá žádný dopad na průmyslové závazky skupiny PSA. Továrna v Kolíně zůstává i nadále klíčovým prvkem průmyslové strategie skupiny PSA a jejího plánu „Push to Pass“.

EMIL FREY Group je významným subjektem automobilového průmyslu, který má dlouholeté zkušenosti s prodejem a je již v zemi přítomen jako dovozce nabízející silnou finanční pozici a odpovědný postoj k občanům. EMIL FREY Group je významná švýcarská soukromá rodinná firma, která v automobilovém průmyslu působí již více než 90 let, má 7500 zaměstnanců, 5 miliard eur obratu a ve 12 zemích prodává 270 000 vozů sedmnácti dovážených značek.

Skupina PSA proto potvrzuje podpis Share Purchase Agreement (dohody o koupi akcií) s mezinárodní skupinou EMIL FREY. Slavnostní podpis proběhl v pátek 8. dubna ve večerních hodinách a po uplynutí zákonem stanovené lhůty se skupina Emil Frey stane 1. července 100% vlastníkem současných poboček Peugeot a Citroën v ČR.

Všechny pracovní smlouvy zaměstnanců a jejich seniorita budou zachovány, stejně jako koncesionářské smlouvy a stávající vztahy s dodavateli. Nedochází ani ke změnám v managementu jednotlivých poboček v ČR.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Siems & Klein
BMW Group Česká republika
Mitsubishi Motors Česká republika
Standox
auto MOTOL BENI a. s.