AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
BusPoint
Iveco Czech Republic, a.s.
Siems & Klein


Nový Beetle Dune slaví světovou premiéru na autosalonu v Los Angeles

Originální design v „offroadovém“ stylu, vyšší světlá výška a nové barvy vytvářejí ještě více individuality.

Volkswagen představil na autosalonu v Los Angeles nový model Beetle Dune. Crossover, který připomíná legendární buggy pro vytrvalostní soutěže na mexickém poloostrově Baja California, se vyznačuje nápadným designem s četnými doplňky v „offroadovém“ stylu, velkými 18“ koly a zvýšenou karoserií. Zákazníci si mohou objednávat Beetle Dune Coupé u českých prodejců od začátku prosince.

Nový Beetle Dune se vyznačuje zcela nově koncipovaným exteriérem a interiérem, z něhož vyzařuje touha po dobrodružství. Silný charakter je na přídi zdůrazněn velkým centrálním otvorem pro přívod vzduchu se stříbrným rámečkem a černou mřížkou s voštinovou strukturou. Zejména ve spojení se světlejšími barvami karoserie vynikají v siluetě vozu nápadná robustní černá rozšíření podběhů kol a karoserie. Dynamický vzhled nejnovějších verzí modelu Beetle je navíc umocněn černými bočními lištami (mají podobu stylizovaných bočních schůdků Brouka) a nápisem „DUNE“. Nový Beetle Dune si poradí i s nezpevněnými cestami díky zvýšení světlé výšky o 10 milimetrů.

Design zádě modelu Beetle Dune je charakterizován hned třemi výraznými prvky: velkým zadním spoilerem (nahoře je leskle černý, dole v barvě karoserie), nově tvarovaným nárazníkem (s difuzorem v odstínu „stříbrná Reflex“) a novými zadními světlomety LED, které přispívají k futuristickému nočnímu designu. Celkem je pro Beetle Dune k dispozici devět různých laků. Novinkou v nabídce jsou odstíny metalických laků „žlutá Sandstorm“ a „tmavě bronzová“. Kromě toho si mohou zákazníci objednat Coupé s černou střechou. Moderní celkový dojem zanechává také interiér. Mimořádně nápadný je ozdobný panel v barvě karoserie na přístrojové desce a rozsáhlé kontrastní prošívání, mimo jiné na sportovních sedadlech, volantu obšitém kůží, páce ruční brzdy, atd. Naproti tomu sedadla, výplně dveří, střešní sloupky a čalounění stropu jsou černé.

Beetle Dune disponuje nejnovější generací informačních a zábavních systémů Volkswagen, které lze v závislosti na verzi rozšířit mimo jiné o přijímač digitálního rozhlasového vysílání DAB+ nebo rozhraní Bluetooth pro druhý telefon. Rádio, telefon a připojená zařízení lze ovládat hlasovými povely. U systému „Discover Media“ to platí i pro navigační funkci.

Ve spojení se systémy „Composition Media“ a „Discover Media“ nabízí Volkswagen na přání highendový audiosystém amerického výrobce Fender. Srdcem této zvukové aparatury je 10kanálový zesilovač s koncovými stupni třídy A/B a výstupním výkonem 400 W. Celek završuje soustava basových a výškových reproduktorů doplněná subwooferem.

Nový Beetle Dune bude na českém trhu nabízen výhradně v karosářské variantě Coupé s dvěma zážehovými motory a jedním turbodieselem. Zážehové jednotky budou k dispozici ve verzích 1.2 TSI 77 kW (105 k) a 1.4 TSI 110 kW (150 k) v kombinaci s mechanickou nebo dvouspojkovou převodovkou DSG. Vznětový motor 2.0 TDI je vyladěn na nejvyšší výkon 81 kW (110 k) a jeho hnací sílu přenáší na přední kola mechanická převodovka. Cena nového modelu Beetle Dune Coupé bude zveřejněna se zahájením předprodeje začátkem prosince. Bohatá sériová výbava bude zahrnovat mimo jiné automatickou klimatizaci Climatronic, parkovací senzory Parkpilot, volant obšitý kůží a náhradní kolo. První vozy budou zákazníkům dodány v průběhu prvního čtvrtletí 2016.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Standox
auto MOTOL BENI a. s.
BOSCH
Scania Czech Republic s.r.o.
BMW Group Česká republika