AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Siems & Klein
Auto Fit, spol. s r.o.
ContiTrade Services s.r.o.


Goodyear podporuje druhý pokus o rekord

Pneumatiky Goodyear-Wrangler HP All Weather a Rainer Zietlow v jednom týmu na cestě „Cape to Cape“ z Jižní Afriky do Norska za dobu kratší než 10 dní.

Společnost Goodyear se stala partnerem německého rekordmana Rainera Zietlowa při jeho druhém pokusu o zdolání světového rekordu na cestě od mysu Agulhas v Jižní Africe k mysu Nordkapp v Norsku. Celou trasu dlouhou 18 tisíc kilometrů hodlá zdolat za méně než 10 dní. Na cestu se vydal v pátek 11. září.

Již první pokus tohoto týmu loni na podzim přinesl rekordní čas 21 dní a 10 hodin. Kvůli nešťastné nehodě, která nebyla způsobena jeho vlastní chybou, však tým ztratil 13 dní, než mohl pokračovat v pokusu na stejných, neponičených pneumatikách.

Rainer Zietlow, kameraman Marius Biela a Sam Roach, výkonný ředitel Volkswagen Racing UK, se proto rozhodli letos v září o nový světový rekord opět pokusit.

Zietlow, mnohonásobný světový rekordman v extrémních přejezdech kontinentů, vyrazil s týmem z mysu Agulhas směrem na více než 18 000 kilometrů vzdálený Nordkapp v pátek 11. září.

Aby byl Volkswagen Touareg V6 TDI Rainera Zietlowa schopen přejet tři kontinenty v rekordním čase, je osazen pneumatikami Goodyear Wrangler HP All Weather určenými pro vozidla SUV a 4X4. Pneumatiky s výjimečnou technologií SmartTRED dokáží odolávat extrémním klimatickým podmínkám a zvládat i nejrůznější stav silnic během cesty.

Očekává se, že pokus o zdolání světového rekordu potrvá asi 10 dní a že Rainer Zietlow se svým týmem Challenge4 projede celkem 21 zemí: Jihoafrickou republiku, Zimbabwe, Zambii, Tanzanii, Keňu, Etiopii, Súdán, Egypt, Izrael, Jordánsko, Turecko, Bulharsko, Srbsko, Maďarsko, Slovensko, Českou republiku, Německo, Dánsko, Švédsko, Finsko a nakonec Norsko. Na evropský kontinent tým přeletí z jordánského Ammánu.

Pro druhý rok poskytla společnost Goodyear Zietlowi a jeho týmu pneumatiky Wrangler HP All Weather na základě jejich skvělého výkonu během loňského pokusu. Pneumatiky, navržené pro vozidla SUV a 4X4, kombinují spolehlivou celoroční výkonnost na asfaltu a zpevněných vozovkách se skvělými terénními schopnostmi. Pneumatiky se vyznačují výbornou přilnavostí na mokrém povrchu a odolností vůči aquaplaningu a umožňují tichou a pohodlnou jízdu, což týmu zajistí při cestě do Norska potřebný klid.

„Pneumatiky Goodyear Wrangler HP All Weather jsou zkonstruovány tak, aby obzvláště dobře zvládaly proměnlivé počasí a náročný terén, kterým tým při cestě od mysu k mysu čelil loni,“ řekl Alexis Bortoluzzi, marketingový ředitel Goodyear EMEA. „Díky jejich terénním schopnostem v kombinaci s pohodlnou jízdou jsou ideálními pneumatikami pro 18 tisíc kilometrů dlouhou jízdu za méně než 10 dní. Jsme si jistí, že s těmito pneumatikami je tým dobře připraven zvládnout všechny výzvy, které před ním stojí.”

„Loni nám Goodyear poskytl bezpečné a spolehlivé pneumatiky, které podaly skvělý výkon. Když jsem se rozhodl přistoupit k druhému pokusu o světový rekord, okamžitě jsem věděl, že chci se společností Goodyear opět spolupracovat,“ řekl Rainer Zietlow. „Nejenže byla skvělým partnerem, ale co je nejdůležitější, její pneumatiky nás bez problémů dovezly přes cílovou pásku. Nepochybuji o tom, že nás letos stejně dobře podpoří při našem dalším pokusu o světový rekord.“ Vozidlo veze celkem šest pneumatik, čtyři osazené a dvě náhradní. Dalšími partnery výzvy Cape-to-Cape 2.0 jsou Volkswagen Slovensko, Hewlett Packard, Intel, Glysantin®, HBM, 3M, BORBET, IAV, Exide Technologies, Inmarsat a HELLA.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




BMW Group Česká republika
Mercedes-Benz
auto MOTOL BENI a. s.
BOSCH
KIA MOTORS CZECH s.r.o.