AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Siems & Klein
Mercedes-Benz
BusPoint


500 tisíc korun na letošní Arriva granty rozdáno

Půl milionu korun, to je částka, kterou dnes Arriva rozdělila v rámci svých grantů zaměstnancům. Ty, kteří se rozhodli dobrovolně pomoci někomu jinému zajímavým projektem, podpořila částkou do 50 tisíc korun.

Zaměstnanci Arrivy přihlásili do „výběrového řízení“ celkem 32 projektů, ve kterých jsou aktivně zapojeni, v hodnotě 1,3 milionu korun. Porota jich nakonec vybrala 18. Podpoří široké spektrum aktivit od vybavení pro hasiče přes počítač pro mentálně postižené až k podpoře mladým šachistům.

„Mělo by být samozřejmostí podporovat dobré věci. A když se v nich navíc aktivně zapojí náš zaměstnanec, je o důvod víc to ocenit,“ říká Daniel Adamka, generální ředitel Arrivy, a s úsměvem dodává: „Loni Arriva rozdělila v rámci grantů 400 tisíc korun, zájem byl ale obrovský, tak jsme letos zvýšili dotaci o dalších 100 tisíc, aby se dostalo na více projektů.“

Aktivity, které si letos vybojovaly finanční podporu, jsou různorodé. Najdou se mezi nimi vyloženě dobročinné, jako třeba počítač pro stacionář mentálně postižených lidí či speciální vozík na florbal pro tělesně postižené. Některé podpořené aktivity dokonce souvisejí s dopravou, třeba renovace historického autobusu. Jiné sice můžou na první pohled znít pro obyčejného smrtelníka zvláštně – hydraulický kombinovaný vyprošťovací nástroj –, ale zblízka je jasné, že se jedná o nástroj, který může například v rukou hasičů zachránit lidské životy. Podstatné však je, že každý z vybraných projektů je smysluplný.

Do ryze českého projektu Arriva granty se může přihlásit jakýkoliv zaměstnanec společnosti Arriva v ČR, který je zapojen v nějaké organizaci či aktivitě, na kterou by chtěl přispět. Letos se jednalo o druhý ročník této specifické soutěže.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Auto Fit, spol. s r.o.
BOSCH
Iveco Czech Republic, a.s.
Toplac s.r.o.
Mercedes-Benz