AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Interaction s.r.o.
Mercedes-Benz
Scania Czech Republic s.r.o.


Ligier a Microcar: vášeň pro svobodu z pohybu od 15 let

Na český trh vstoupily produkty úspěšného francouzského výrobce mopedových vozidel Ligier Automobiles, které zahrnují značky Ligier, Microcar a Ligier Professional.

V současné době je Ligier Automobiles největším výrobcem mopedových vozidel a druhým největším výrobcem mikro vozidel v Evropě.

Portfolio značky Ligier Automobiles je pečlivě navrženo pro nejrůznější skupiny uživatelů, od mladých zákazníků, jež s ohledem na svůj věk nemohou být držiteli řidičského oprávnění přes uživatele, jež ocení kompaktní rozměry a ekonomiku provozu v městských aglomeracích až po starší zákazníky, kteří si zachovávají mobilitu na venkově či předměstí.

Konstrukce vozidel vychází z bohatých zkušeností značky v segmentu mopedových vozidel a také dlouholetých znalostí z motoristického sportu, s kterým mopedová vozidla sdílejí potřebu extrémně nízké hmotnosti, technické vyspělosti a vysoké odolnosti.

Již na první pohled upoutají produkty Ligier i Microcar velmi propracovaným moderním designem s vysokým důrazem na detail, perfektním dílenským zpracováním a vysokou technologickou úrovní. Navzdory omezené nejvyšší rychlosti na 45 km/h mohou v těchto ohledech směle konkurovat automobilům vyšších segmentů.

Evropský trh mopedových vozidel představuje přibližně 22 500 vozidel, přičemž přibližně polovina všech prodejů je realizována ve Francii. Ligier se na tomto trhu podílí přibližně 10 000 vozidly Ligier a Microcar (v podstatě ve stejném poměru 50:50, data z let 2011 a 2012). Lehký mopedový vůz je charakterizovaný hmotností do 350 kg, motorem o výkonu do 4 kW a rychlostí nepřesahující 45 km/h.

V České republice je řízení čtyřkolových mopedových vozidel možné od 15 let, je však podmíněno držením řidičského oprávnění skupiny A nebo A1.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Siems & Klein
Toplac s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.
BOSCH
Scania Czech Republic s.r.o.