AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Auto Fit, spol. s r.o.
Scania Czech Republic s.r.o.
Siems & Klein


Toyota Mirai na vodík má v Japonsku už 1500 zákazníků

Velký zájem i mezi soukromými motoristy.

Automobilka Toyota dosud obdržela přibližně 1500 objednávek na nový sedan „Mirai“ poháněný palivovými články, a to již během prvního měsíce od premiéry tohoto modelu na japonském trhu, která se uskutečnila vloni 15. prosince.

Při představování nového vozidla Toyota oznámila svůj plán prodat v Japonsku do konce roku 2015 přibližně 400 těchto vozidel. S ohledem na vysoký počet přijatých objednávek Toyota předpokládá, že dodací lhůty budou oproti předpokladům výrazně delší.

Přibližně 60 % objednávek vystavily vládní úřady nebo správci firemních vozových parků; cca 40 % objednávek pochází od soukromých zájemců. Převážná většina objednávek dorazila z Tokia a prefektur Kanagawa, Aiči a Fukuoka.

Motor Toyoty Mirai pohání elektřina produkovaná palivovým článkem na palubě vozu chemickou reakcí vzdušného kyslíku a vodíku z nádrže. Díky spojení příkladných ekologických parametrů a výkonu přinášejícího radost z jízdy disponuje Mirai potenciálem opět urychlit diverzifikaci zdrojů energie a přispět k rozvoji budoucí vodíkové společnosti.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




auto MOTOL BENI a. s.
Interaction s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.
BMW Group Česká republika
BOSCH