AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Auto Fit, spol. s r.o.
ContiTrade Services s.r.o.
Scania Czech Republic s.r.o.


MANN+HUMMEL otevírá technologické centrum

Koncern MANN+HUMMEL slavnostně otevřel svou vývojovou a konstrukční kancelář v Technologickém parku v Brně. Centrum je prvním obdobným zařízením koncernu ve střední a východní Evropě a dalším centrem společnosti pro vývoj automobilové filtrační techni

MANN+HUMMEL je další z řady společností, které v České republice nejprve investovaly do výroby a později k úspěšnému závodu přidaly i vlastní vývoj. Společnost MANN+HUMMEL Service s.r.o. zaměstná do roku 2010 asi 70 lidí, z toho polovinu ve vývojovém centru, kde najdou uplatnění především specialisté s odborným technickým vzděláním.

Vývojové centrum v Brně je v rámci koncernu šestým svého druhu v Evropě a jedenáctým na světě. Důvodem jeho vzniku byla potřeba posílení technického zázemí výrobního závodu MANN+HUMMEL v České republice a celkového navýšení vývojových kapacit koncernu. Bude zaměstnávat specialisty na vývoj a konstrukci výrobků automobilové filtrační techniky s pomocí v současnosti dosažitelných metod CAD/CAE. Společnost předpokládá, že počet nově vytvořených pracovních míst se bude každým rokem zvyšovat.

Šance pro studenty

Vývojové centrum společnosti MANN+HUMMEL bude mimo jiné úzce spolupracovat se studenty technických oborů vysokých škol. Těm nabízí propracovaný systém spolupráce již v průběhu studia formou odborné praxe, zpracování seminárních, diplomových a disertačních prací až po možnost získání firemního stipendia. Adaptační a rozvojový program přípravy na jejich budoucí povolání zahrnuje i studijní pobyt v jednom nebo několika světových vývojových centrech. Brněnská kancelář dále plánuje úzkou spolupráci na výzkumných projektech v rámci studijního a výzkumného programu Vysokého učení technického. Specialisté z firmy MANN+HUMMEL nabídnou také přednášky na témata týkající se filtrace, designu plastových a hliníkových dílů, metodiky modelování a technologie výroby.

Otevřeno pro veřejnost

Ve dnech 28.-29. listopadu 2007 bude kancelář vývojového centra v Brně otevřena pro odbornou veřejnost, profesory a studenty technických a ekonomických oborů vysokých škol a všechny zájemce o zaměstnání ve společnosti MANN+HUMMEL.

Zdroj : Czech Invest

Autor: Milan Švejnoha

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




BOSCH
Scania Czech Republic s.r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Siems & Klein