AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Iveco Czech Republic, a.s.
ContiTrade Services s.r.o.
Mercedes-Benz


DKV nabídne od začátku roku 2015 hybridní palivovou kartu

Společnost DKV Euro Service, přední evropský poskytovatel služeb pro dopravce, nabídne od začátku roku 2015 hybridní palivovou kartu pro elektrickou energii a pohonné hmoty.

Karta umožňuje bezhotovostní platby u zhruba 1500 veřejných nabíjecích stanic na území Německa, určených pro elektromobily a hybridní vozidla s možností vnějšího nabíjení. DKV pracuje na rozšíření akceptace karty v síti nabíjecích stanic i v dalších zemích. Uživatel ji může používat také u stávajících více než 54 400 obchodníků, kteří akceptují kartu DKV (včetně 39 400 konvenčních čerpacích stanic).

Podíl elektromobilů a hybridních vozidel ve vozových parcích se neustále zvyšuje. Tento trend však vede k tomu, že je současná nabídka nabíjecích stanic z hlediska uspokojení potřeb uživatelů často považována za nedostatečnou. „Dosud museli mít řidiči elektromobilů a hybridních vozů u sebe celou řadu karet a kódů,“ říká generální ředitel DKV Dr. Alexander Hufnagl. „Ve skutečnosti jsou možnosti nabíjení často omezeny na nabíjecí stanice v zázemí řidiče nebo jsou uživatelé odkázáni na síť místního poskytovatele elektrické energie.“

Hybridní palivová karta DKV spojuje rozmanité poskytovatele nabíjecích stanic do mezinárodní dodavatelské sítě. V budoucnosti bude uživateli postačovat pouze jedna karta, s níž bude mít přístup k nabíjecím i čerpacím stanicím a navíc bude dostávat jednu fakturu s jasným přehledem všech výdajů.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Auto Fit, spol. s r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika
BOSCH
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.