AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Scania Czech Republic s.r.o.
Mercedes-Benz
Auto Fit, spol. s r.o.


Elektromobily Nissan Leaf ujely již miliardu kilometrů

Majitelé vozů Nissan Leaf zaregistrovaní v telematickém systému CarWings ujeli už miliardu km*, čímž ušetřili více než 180 milionů kg emisí CO₂. Po celém světě se dosud prodalo více než 147 000 vozů Nissan Leaf.

Společnost Nissan zveřejnila, že majitelé jejího 100% elektromobilu Leaf v rámci údajů telematického systému CarWings ujeli celkem miliardu kilometrů. Ušetřili tím více než 180 milionů kilogramů emisí CO₂*.

Tento neuvěřitelný úspěch přichází pouhé čtyři roky po zahájení prodeje modelu Leaf, který se v roce 2010 stal jedním z prvních sériově vyráběných elektromobilů. V současnosti se jedná o nejprodávanější elektromobil v historii. Po celém světě se dosud prodalo 147 000 vozů Leaf, z čehož 31 000 našlo své majitele v Evropě.

Díky inovativní telemetrii systému CarWings, kterým je model Leaf vybaven, mohla společnost Nissan již od jeho uvedení na trh vést přesné záznamy o celkové vzdálenosti ujeté každým vozem Leaf zaregistrovaným v systému CarWings. Nissan zaznamenává kilometry na online počítadle a série videí povzbuzuje majitele, aby přispěli svými ujetými kilometry.

Předseda představenstva společnosti Nissan v Evropě Paul Willcox uvedl: „Naším cílem bylo, aby majitelé Nissanu Leaf, kteří se zaregistrují do našeho inovativního systému CarWings, ujeli miliardu kilometrů do ledna 2015. Moc nás proto těší, že jsme tohoto významného milníku dosáhli dříve, než se předpokládalo. Rádi bychom poděkovali každému majiteli Nissanu Leaf za to, že nám tohoto světového prvenství pomohl dosáhnout. Nissan Leaf byl prvním sériově vyráběným rodinným elektromobilem, který kdy spatřil světlo světa, a vykazuje nejlepší statistiky spokojenosti majitelů v celé modelové řadě značky Nissan. Tento milník v podobě takto neuvěřitelné vzdálenosti ukazuje, že mnozí naši zákazníci jezdí se svým elektromobilem velmi intenzivně, a to potichu a bez emisí.“

Výjimečný výsledek je důkazem úspěch modelu Leaf a svědčí o tom, že společnosti Nissan právem náleží vedoucí postavení na trhu s elektromobily. Nissan si v tomto směru stále udržuje přední příčku – uvedl totiž na trh již druhý 100% elektromobil: model e-NV200, kompaktní městský dodávkový vůz s nulovými emisemi.

*Souhrnné hodnoty vycházejí z údajů globálního datového centra společnosti Nissan (GDC) k 30.9.2014 (UTC). Údaje o vzdálenosti a emisích CO₂ jsou shromažďovány pouze z vozů Nissan Leaf registrovaných do systému CarWings (cca 54 % z celkového počtu prodaných vozů).

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




auto MOTOL BENI a. s.
Mitsubishi Motors Česká republika
BOSCH
Interaction s.r.o.
Standox