AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Mercedes-Benz
ContiTrade Services s.r.o.
Scania Czech Republic s.r.o.

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Nový Opel KARL se představuje

Nový Opel KARL se představuje

Rozumně jednoduchý: Základní Opel za velmi příznivou cenu. Tříválcový motor o objemu 1,0 l nejnovější generace garantuje hospodárnou jízdu. Pětidveřová karoserie a prostor pro pět osob i na malém půdorysu.

Malý ale prostorný, s atraktivním designem, vitální – to je to, co zákazníci mohou očekávat od nového základního modelu značky Opel, který se objeví v létě 2015. Jeho jméno je jednoduché KARL, podle jednoho ze synů zakladatele značky. Zákazníci si budou moci koupit atraktivní pětidveřový automobil dlouhý 3,68 metru s prostorem pro pět osob za velmi příznivou cenu. Nový přírůstek do rodiny automobilů Opel bude mít v základní či příplatkového výbavě nejrůznější bezpečnostní a komfortní prvky a prvky infotainmentu, které jsou v segmentu nejmenších automobilů bezkonkurenční. Opel KARL bude pohánět moderní zážehový tříválec o objemu 1,0 l nejnovější generace. Modely KARL, ADAM a Corsa vytvoří od léta 2015 nejsilnější portfolio malých automobilů a miniautomobilů značky Opel – a současně bude toto portfolio nejmladší na trhu.

„Krátký, svěží a s výrazným charakterem – jméno KARL reflektuje tyto atributy. Nový základní model Opel je zralý automobil a osloví jak srdce, tak rozum,” vysvětluje Dr. Karl-Thomas Neumann, předseda představenstva Opel Group. „KARL poskytuje typické přednosti vozů Opel – nový tichý tříválec s vyspělou konstrukcí o objemu jeden litr nebo informační a zábavní systém IntelliLink. Opel KARL je ideální automobil pro zákazníky, pro které je cena velmi důležitým parametrem a kteří zároveň hodlají kombinovat každodenní využitelnost s komfortem a moderními technologiemi.“

Ostré linie s charakterem

Přední část karoserie modelu KARL se vyznačuje typickým „úsměvem“ Opel, vytvořeným dynamickou chromovanou lištou s logem značky na masce chladiče. Při pohledu z boku charakterizují nejmenší model Opel tři precizní, ostré linie. Typická „čepel“ probíhá přes dveře a dokumentuje precizní filozofii designu Opel. Dvě ostré linie probíhající kolem vnějších klik dveří zvýrazňují dynamický charakter a vysokou kvalitu. Velké světlomety a zadní skupinové svítilny dodávají karoserii vzrušující vzhled a dotvářejí celkový design.

Technologie a prvky výbavy, které potěší srdce majitelů malých automobilů

Nejdůležitější je, že Opel KARL nejenom dobře vypadá, ale imponuje i dalšími hodnotami. Pod vnějším pláštěm jsou ukryty nejnovější technologie – nový zážehový motor 1.0 ECOTEC o výkonu 55 kW (75 k) vyniká kultivovaným chodem a vysokou účinností. Tento tříválec byl vyvinut speciálně pro model KARL. Motor bude kombinován s moderní 5stupňovou mechanickou převodovkou. Podvozek i řízení modelu KARL bylo vyvinuto pro zaručení maximální bezpečnosti a komfortu na vrcholu své třídy.

Opel KARL může být vybaven bezpečnostními a komfortními prvky, které zákazníci v této cenové kategorii ani neočekávají. Opel tak potvrzuje svoji filozofii: Nabízet moderní technologie za dostupné ceny. Kromě standardního elektronicky řízeného stabilizačního systému ESP s protiprokluzovým systémem, protiblokovacího systému ABS s elektronickým rozdělováním brzdné síly EBD a asistenčního systému Hill Start Assist, který zabraňuje samovolnému pohybu vozu dozadu při rozjezdu do svahu, může být KARL na přání vybaven asistenčním systémem Lane Departure Warning, který upozorňuje řidiče na nechtěné směřování vozu ze svého jízdního pruhu.

KARL je vybaven stejným elektrickým posilovačem řízení jako ADAM a Corsa. Řidič může stlačením tlačítka aktivovat režim City, který výrazně sníží sílu potřebnou k otáčení volantem. Systém Park Assist usnadňuje parkování akustickou indikací překážek při couvání. Tempomat s omezovačem rychlosti zaručuje, že vůz nepřekročí nastavenou nejvyšší povolenou rychlost, což je zvlášť praktické ve složitém městském provozu a v zónách s omezením rychlosti na 30 km/h. Světlomety do mlhy zlepšují osvětlení cesty za nepříznivých povětrnostních podmínek a fungují i jako odbočovací světla.

Příjemnou pohodu při jízdě v zimě vytvářejí vyhřívaná přední sedadla a vyhřívaný kožený volant. V létě požitek z jízdy zvyšuje střešní okno.

Prakticky půvabný – půvabně praktický

Malý Opel KARL s prostorným interiérem a přístrojovou deskou orientovanou na řidiče poskytuje řidiči a spolujezdcům pocit prostoru, kvality a citu pro detail, který byl dosud běžný jen u dražších automobilů. Informační a zábavní systém Opel IntelliLink umožňuje dokonalou integraci chytrého telefonu s operačním systémem Apple iOS nebo Android do vozidla a bezpečné využívání jeho funkcí.

Kromě nejmodernější konektivity je KARL extrémně praktický a i přes malé rozměry má prostorný interiér. Z vnějšku KARL budí zaslouženou pozornost díky 10 různým barvám karoserie a kolům s průměrem ráfku 14“ až 16“. Nejmenší Opel, který od léta 2015 doplní nabídku německé značky v segmentu malých automobilů, je prakticky půvabný a půvabně praktický – a to za skutečně velmi příznivou cenu.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Siems & Klein
Scania Czech Republic s.r.o.
Standox
Iveco Czech Republic, a.s.
Toplac s.r.o.