AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Interaction s.r.o.
Mercedes-Benz
ContiTrade Services s.r.o.

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Abyste svůj vůz odemkli i v zimě

Abyste svůj vůz odemkli i v zimě

Mrzne, až praští a Váš automobil stojí připraven vyjet. Nejdečtí technici doporučují pravidelnou údržbu zamykacích mechanismů.

WITTE Automotive vyvíjí a vyrábí zámky kapotové, dveřní, kufrové, sedačkové a v portfoliu má také další výrobky, bez kterých si bezpečný vůz lze jen těžko představit.

„Dílem, který je součástí zámku dveří a který je nejvíce vystaven kontaktu s externím prostředím a změnám teplot, je vložka zámku dveří a zadního víka. Zjednodušeně, pokud neotočíte klíčem v této vložce, zámek neodemknete. K tomu, aby zámky v zimě nezamrzly, jsou od výrobce dostatečně ošetřeny kvalitním a ověřeným mazivem. Ve WITTE Automotive se jako výrobci snažíme zamrznutí předejít i konstrukčně, tzv. nuceným vedením klíče. Tento klíč má drážku uvnitř. V případě, že dojde k zamrznutí lamel-stavítek uvnitř vložky, bude při zasouvání klíče díky tomuto systému docházet i k jejich postupnému rozhýbání. Síla pro zasunutí klíče bude o něco větší než normálně. V naší zkušebně i tuto situaci ověřujeme a konstruktéři s ní počítají. Při klimatických testech do minus 40 stupňů Celsia je povolen nárůst sil a momentů o 50 %,“ říká Martina Poštová, tisková mluvčí společnosti.

Motoristům doporučují technici WITTE Automotive pravidelnou údržbu v rámci garančního servisu. Rozmrazovací prostředky, které jsou dostupné na trhu, jsou na bázi lihu, který sice vložku zámku rozmrazí, ale na druhou stranu odmastí. Další z cenných rad pro zimní údržbu Vašeho vozu zní: Pokud rozmrazovací prostředky použijete, nechejte zámek v servisu znovu promazat originálním mazivem. Pokud chce majitel vozu přece jen zámek ošetřit v zimě sám, pak si může zakoupit vazelíny ve spreji s obsahem silikonu, které tuky nevyplavují.

Výrobky WITTE Automotive zamykají a odemykají vozy předních světových značek. Největším zákazníkem nejdeckého výrobce je koncern Volkswagen. Zajímavé projekty stejně jako technická řešení jsou pracovním úkolem i výzvou pro WITTE techniky. Jejich doménou či specializací může být právě skupina Zámky.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Scania Czech Republic s.r.o.
BOSCH
auto MOTOL BENI a. s.
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Toplac s.r.o.