AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Auto Fit, spol. s r.o.
Siems & Klein
Mercedes-Benz


Chytré autodíly vyžadují moderní pracoviště

Vodivé dráhy jsou jedním z klíčových produktů WITTE Automotive a nyní jsou vyráběny zcela novým, plně automatizovaným způsobem.

Proč se zámek zavazadlového prostoru sám otevře nebo zavře na povel dálkového ovládání? Povel řidiče předávají zadnímu zámku elektrokomponenty. Tento chytrý díl – vodivé dráhy jsou jedním z klíčových produktů WITTE Automotive a právě pro ně uvedl dodavatel pro světové automobilky do provozu nové plně automatizované pracoviště.

David Svoboda, vedoucí úseku Plasty, vysvětluje: „Naším cílem je zajistit dostatečné kapacity pro produkci vodivých drah pro naše zákazníky. Tyto výrobky dodáváme v současnosti pro čtveřici automobilek a ročně jich vyrobíme 2,5 milionu kusů. Co se technologie výroby týče, v minulosti bylo nutné vodivé dráhy obstřikovat dvakrát, aby nebyly viditelné otisky od držení drah v nástroji. Dnes jeden obstřik za pomoci složité technologie odjíždění opěrek zaručuje plné krytí dílu tzn. jeho perfektní izolační vlastnosti dle požadavku IP6K7. Nové pracoviště zahrnuje další technické vymoženosti v podobě trojice robotů, které s drobnými a na přesnost náročnými díly manipulují. Aplikujeme také novou metodu ‚press fit‘, která nahradí doposud nutné svařování nebo letování vodivých drah a mikrospínače.“

Nová linka ve vstřikovně WITTE Automotive bude vybavena stohovacím systémem dílů do přepravky, který usnadní přípravu dílů pro balení a expedici, a také 3D kamerou pro měření dílů a procesní stabilitu.

Své výrobní kompetence v oblasti zpracování plastů WITTE Automotive rozšiřuje nejen o nejmodernější strojový park – vstřikolisy, ale zavádí také nové technologické postupy, jako jsou dvoukomponentní nebo tříkomponentní vstřikování.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Auto Fit, spol. s r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika
Mercedes-Benz
Iveco Czech Republic, a.s.
auto MOTOL BENI a. s.