AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Auto Fit, spol. s r.o.
Scania Czech Republic s.r.o.
BusPoint


Nová zimní pneumatika Bridgestone Blizzak LM001

Blizzak LM001 je nejnovějším přírůstkem v nabídce zimních pneumatik Bridgestone.

Pneumatika LM001 disponuje nejvyspělejšími technologiemi a byla vyvinuta s ohledem na proměnlivé povětrnostní podmínky, které jsou typické pro zimní období ve střední a východní Evropě.

Pneumatika LM001 se vyznačuje originálním dezénem se širokými drážkami, které se směrem k okrajům běhounu rozšiřují, což mimo jiné umožňuje účinnější odvádění vody a rozbředlého sněhu. V důsledku toho se zvyšuje přilnavost k vozovce a pneumatika podává vyšší výkon při brzdění. Směrový dezén s velkými drážkami výrazně zlepšuje trakční vlastnosti pneumatiky na zasněžené vozovce.

Inovativní uspořádání 3D lamel, použitých u této pneumatiky, má příznivý vliv na přilnavost a jízdní vlastnosti. „Hranový efekt“ lamel výrazně zlepšuje trakci při jízdě na kluzkém povrchu. Kromě toho zaoblené rohy bloků zlepšují průtok vody, a zabraňují tak vzniku aquaplaningu, k němuž by docházelo pro použití ostrých rohů.

Během vývoje pneumatiky LM001 byl kladen důraz na snižování hmotnosti. Díky použití nových konstrukčních materiálů má tato pneumatika v porovnání s předchůdcem mnohem nižší hmotnost, což významně snižuje spotřebu paliva a emise CO2. Inženýrům značky Bridgestone se podařilo rovněž snížit hlučnost pneumatiky LM001.

Pneumatika Blizzak LM001 se dodává v 8 rozměrech pro kola s průměrem ráfku 14 až 16 palců. Od roku 2015 bude nabídka rozměrů rozšířena na 54 variant pro 14“ až 20“ kola, čímž bude pokryto 92 % poptávky na trhu.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Toplac s.r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
BMW Group Česká republika
Siems & Klein