AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
ContiTrade Services s.r.o.
Interaction s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.


Mazda odhalila novou generaci roadsteru MX-5

Čtvrtá generace ikonického roadsteru byla médiím předvedena v Barceloně. Nejnovější model byl navržen v designu KODO a je plný technologií SKYACTIV.

Mazda odhalila zcela novou Mazdu MX-5 speciálnímu publiku v Barceloně a zároveň na dvou podobných akcích v Japonsku a v USA. Čtvrtá generace modelu, která je dalším zástupcem značky vyvedeným v designu KODO (duše pohybu), byla přivítána velmi pozitivně zástupci 250 médií. Prodej v Evropě bude zahájen v roce 2015.

Zcela nová Mazda MX-5 je samozřejmě vybavena technologiemi SKYACTIV, včetně speciálně pro ni upraveného zážehového motoru SKY-G a prvním podvozkem SKY-Chassis s pohonem zadních kol. Oproti současnému modelu je nová Mazda MX-5 lehčí o 100 kg a má doposud nejnižší těžiště ze všech generací. Jinba Ittai – tedy pocit souznění řidiče a vozu bude nyní ještě intenzivnější a ovladatelnost vozu zaručuje absolutní zábavu za volantem.

Snížení hmotnosti řadí novou MX-5 na úroveň srovnatelnou s první generací, tedy s MX-5 NA. První Mazda MX-5 tehdy změnila celý trh – přišla v roce 1989 jako odlehčený sportovní roadster. Takové auto na trhu vůbec nebylo. Za 25 let prodeje bylo vyrobeno přes 947 000 vozů Mazda MX-5. V Guinnessově knize rekordů je Mazda MX-5 zapsána jako nejprodávanější roadster planety.

„Mazda je v současné době na dobré vlně – díky našim žádaným novým modelům. Mazda MX-5 bude dalším ‚palivem‘ pro náš růst,“ říká prezident a CEO Mazda Motor Europe Jeff Guyton. „Postavena pro lásku k řízení, Mazda MX-5 vyjadřuje o čem celá Mazda je. Naší značce dodá další impulz.“

Mottem celé akce je heslo „Long Live the Roadster“ – a odhalení nové Mazdy MX-5 znamená také otevření tzv. Mazda Space, což je prostor, který bude evropská Mazda využívat pro řadu akcí.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Interaction s.r.o.
Toplac s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.
Mitsubishi Motors Česká republika