AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Scania Czech Republic s.r.o.
Siems & Klein
Auto Fit, spol. s r.o.


ŠKODA AUTO podporuje projekt pro znevýhodněné děti a mládež

„ROZJEDU TO!“ je partnerským projektem společnosti ŠKODA AUTO a Nadace Terezy Maxové dětem. Cílem je zlepšit profesní perspektivy pro mladé lidi z dětských domovů.

ŠKODA AUTO rozšiřuje svou společenskou angažovanost ve prospěch znevýhodněných dětí. V letošním roce odstartuje automobilka projekt „ROZJEDU TO!“ ve spolupráci s Nadací Terezy Maxové dětem. Cílem je pomoci znevýhodněným dětem a mládeži ve věku od 11 do 15 let k lepšímu profesnímu uplatnění.

Těžištěm projektu jsou různá opatření, podporující jak školní vzdělávání, tak i osobnostní rozvoj dětí a mládeže z dětských domovů. Mladým lidem se tak dostane cíleného doučování a psychologové je podpoří při řešení osobních problémů. Vychovatelé a mentoři poradí s volbou povolání a poskytnou cenné informace, jak co nejlépe zvládnout start do profesního života.

Důležitou součástí programu je navíc možnost udělat si osobní obrázek o pracovním prostředí. Za tímto účelem navštívili mladí lidé, kteří se účastnili pilotní fáze projektu, hlavní závod společnosti ŠKODA AUTO v Mladé Boleslavi. Tam se z první ruky seznámili s historií značky ve ŠKODA Muzeu a s výrobou automobilů.

Michal Kadera, vedoucí vnějších vztahů společnosti ŠKODA AUTO, říká: „Na vzdělávání mladých lidí klademe velký důraz. Projektem podporujeme sociálně znevýhodněné děti a mládež v rozvoji jejich schopností a necháváme je nahlédnout do konkrétního profesního života, aby se jim dostalo férové perspektivy pro budoucnost.“

Projekt reaguje na skutečnost, že mladí lidé z dětských domovů mají při zahájení profesního života často horší výchozí podmínky. Ředitelka Nadace Terezy Maxové Terezie Sverdlinová k tomu říká: „Děti bez rodinného zázemí často trpí nízkým sebevědomím a nedostatečnými komunikačními schopnostmi. Jsou tímto zásadně znevýhodněné oproti vrstevníkům, když vstupují na trh práce. Proto považujeme za důležité dlouhodobě investovat do jejich vzdělávání a rozvoje potenciálu.“

Aktuální pilotní fáze projektu „ROZJEDU TO!“ se účastní dětské domovy v Nymburku a Krnsku (Středočeský kraj) a dále v Holicích a Nechanicích (Královéhradec­ký kraj).

Podpora znevýhodněných dětí je součástí široké společenské angažovanosti společnosti ŠKODA AUTO, která se soustředí na čtyři oblasti: podporu dětí, dopravní bezpečnost, technické vzdělání a bezbariérovou mobilitu.

Součástí angažovanosti společnosti ŠKODA AUTO v oblasti podpory dětí je od roku 2011 také spolupráce s Nadací Terezy Maxové. Tato nadace byla založena v roce 1997 známou českou modelkou Terezou Maxovou a jejím cílem je zlepšit situaci znevýhodněných dětí. Automobilka ŠKODA už byla třikrát partnerem dobročinné módní přehlídky „Fashion for Kids“, jejíž výtěžek podporuje konkrétní projekty. Dosud se takto vybralo více než 18 milionů korun. ŠKODA navíc podporuje nadační akci „Teribear jede domů“, při níž rodina, vybraná internetovým hlasováním, obdrží nový vůz ŠKODA Citigo.

Popisek k fotografii: Mladí lidé z dětských domovů navštívili závod v Mladé Boleslavi a blíže se seznámili s výrobou automobilů, zde v konečné montáži modelu Octavia.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Siems & Klein
Auto Fit, spol. s r.o.
Standox
BOSCH
auto MOTOL BENI a. s.