AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
BusPoint
Scania Czech Republic s.r.o.
Siems & Klein


Jaguar Land Rover má největší střešní solární elektrárnu v Británii

Společnost Jaguar Land Rover instalovala na svém novém závodě na výrobu motorů v areálu i54 South Staffordshire největší střešní solární systém ve Velké Británii.

Na střeše centra je připevněno přes 21 000 fotovoltaických panelů s celkovým výkonem 5,8 MW. Do konce roku je v plánu výkon navýšit na více než 6,3 MW. Podle odhadů bude systém pokrývat přes 30 % energetických požadavků. To odpovídá energii potřebné pro více než 1600 domácností. Fotovoltaické panely sníží emise CO2 výrobního závodu o více než 2400 tun ročně. Závod na výrobu motorů představuje investici, která převyšuje 500 milionů liber a zaměstná bezmála 1400 lidí.

V moderním závodě, který byl vybudovaný na zelené louce, se bude vyrábět první řada motorů Ingenium. Ty budou kompletně navržené a vyráběné společností Jaguar Land Rover výhradně pro budoucí modely automobilky. Prvním vozem, který dostane tento čtyřválec, bude Jaguar XE. Ten se začne vyrábět v roce 2015.

Centrum pro výrobu motorů společnosti Jaguar Land Rover využívá nejmodernější systémy vytápění a osvětlení. Ty mají minimalizovat spotřebu energie prostřednictvím izolovaného pláště. Konstrukční řešení střechy zajišťuje maximální prostupnost denního světla a napomáhá přirozené cirkulaci. Rozsáhlý systém sledování spotřeby energie průběžně analyzuje aktuální hodnoty a doporučuje, jak snížit spotřebu elektrické energie a zemního plynu.

Společnost Jaguar Land Rover obdržela od organizace Business in the Community ocenění „Responsible Business of the Year 2013“ za svojí obchodní strategii, ve které zohledňuje rozsáhlé inovace v oblasti ochrany životního prostředí na všech úrovních svého podnikání.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mercedes-Benz
Standox
Toplac s.r.o.
Siems & Klein
BOSCH