AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Mercedes-Benz
Iveco Czech Republic, a.s.
Siems & Klein


Nový Hyundai Sonata posouvá hranice vozů střední třídy

Společnost Hyundai Motor Company představila v Koreji nový model Sonata. Automobilka má ambici posunout díky tomuto modelu tradiční hranice segmentu střední třídy.

Nová Sonata je po modelu Genesis, představeném v listopadu 2013, další ukázkou praktického využití prémiových technologií. Byla navržena v souladu s vylepšenou designérskou filozofií značky Hyundai, založenou na fluidních tvarech. Vznikl moderní, vyspělý vůz s prvotřídní výbavou. Zcela nová Sonata s ušlechtilým prémiovým stylem demonstruje zaměření značky Hyundai na elegantní vnější a intuitivní vnitřní design s vyváženým a atletickým vzhledem.

Kvalita vyššího segmentu je nyní dostupná širšímu okruhu řidičů

Nová Sonata úspěšně vychází vstříc praktickým potřebám řidičů a zpřístupňuje vyšší kvalitu a komfort širšímu okruhu zákazníků. „Jsme přesvědčeni, že nová Sonata změní podobu globálního segmentu sedanů střední třídy,“ řekl Choong Ho Kim, prezident a generální ředitel společnosti Hyundai, během slavnostního představení modelu v Soulu.

Nový model používá upravenou podvozkovou platformu Hyundai, která byla optimalizována pro ještě dynamičtější jízdní vlastnosti. Nová konstrukce skeletu karoserie vozu tak přispívá k lepším jízdním vlastnostem a vyšší strukturální tuhosti v porovnání s modelem předchozí generace. Výsledkem je o 41 % vyšší torzní tuhost a o 35 % vyšší tuhost v ohybu než u dosavadního modelu.

Nový model je o 35 milimetrů delší a o 30 milimetrů širší než Sonata předchozí generace. Nepatrné zvětšení vnějších rozměrů přineslo cenné zvětšení objemu interiéru.

Vyspělá konstrukce náprav a prvky aktivní bezpečnosti, jako je sledování slepého úhlu, asistent pro jízdu v jízdním pruhu a vyspělý adaptivní tempomat, jsou zárukou bezpečné a příjemné jízdy. Nová Sonata disponuje mnoha prémiovými prvky, jako jsou parkovací senzory vzadu, vyhřívaná sedadla čalouněná kůží a záclonové airbagy, stejně jako multimediálními systémy a novou generací informačních a zábavních systémů.

Inženýři společnosti Hyundai Motor se rovněž soustředili na vývoj hospodárného a účinného poháněcího ústrojí, které poskytuje nové Sonatě nejvyšší úroveň provozních vlastností. Nový model tak nabízí řidičům, díky vysokým hodnotám točivého momentu v nízkých a středních otáčkách, pozoruhodné hodnoty zrychlení i spotřeby paliva, a současně také zaručuje pohotové reakce motoru v každé jízdní situaci. Široká paleta motorů se dodává s mechanickými a automatickými převodovkami. Všechny varianty poháněcího ústrojí nabízejí vysokou hospodárnost a nízké emise, čímž znovu zdůrazňují pokračující úsilí společnosti Hyundai Motor v oblasti globální ochrany životního prostředí.

Dosud se prodalo sedm miliónů vozů Sonata

Od uvedení první generace modelové řady Hyundai Sonata v roce 1985 dosáhl celkový prodej vozů Sonata téměř sedmi milionů kusů. Sonata je tak třetím modelem Hyundai, který dosáhne tohoto významného milníku. Předchozí generace modelu Hyundai Sonata byla uvedena na trh v roce 2009 s fluidními tvary, na nichž je postavena filozofie designu značky Hyundai. Atraktivní design a elegantní vzhled předchozí generace Sonaty vylepšil image společnosti Hyundai Motor.

Nová Sonata, výsledek tříletého vývoje a investice ve výši cca 450 miliard wonů (8,33 miliardy Kč), bude uvedena na mimokorejské trhy ve druhé polovině letošního roku. Hyundai Motor plánuje pro letošní rok celkový prodej 228 000 vozů (Korea: 63 000/exportní trhy: 165 000). Cílem pro příští rok je zvýšení prodeje na 338 000 vozů (Korea: 89 000/exportní trhy: 249 000).

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mitsubishi Motors Česká republika
Mercedes-Benz
Siems & Klein
Mitsubishi Motors Česká republika
Standox