AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
ContiTrade Services s.r.o.
BusPoint
Auto Fit, spol. s r.o.


Nissan předal prvnímu českému zákazníkovi elektromobil Leaf

Společnost ABB se stala prvním majitelem elektromobilu Leaf v České republice.

Symbolické slavnostní předání proběhlo 12. listopadu 2013 dopoledne v areálu ABB v Praze za přítomnosti Country managera Nissan Sales CEE Zdeňka Fořta a finančního ředitele ABB ČR, pana Wolfganga Lubera.

„Máme radost, že právě ABB, se kterým Nissan spolupracuje také na mezinárodní úrovni, se stalo prvním českým zákazníkem modelu Leaf. Celkově ale evidujeme již několik objednávek a poptávka se zvyšuje. Strategie rozvoje elektromobility v našem regionu je pro Nissan jednou z priorit a v této oblasti do budoucna připravujeme hned několik projektů s významnými partnery. Podrobnosti se brzy dozvíte,“ zmiňuje Zdeněk Fořt.

Společnost Nissan je průkopníkem mobility s nulovými emisemi. Model Leaf získal mnoho ocenění, včetně titulu Světové auto roku 2011 a způsobil revoluci v našem smýšlení o budoucnosti přepravy. Jedná se o první sériově vyráběný 100% elektromobil na světě. Celkově bylo prodáno více než 83 000 těchto vozů.

Nissan v Čechách brzy otevře první prodejní a servisní místo zaměřené na elektromobily a v krátké budoucnosti se plánuje autorizovat hned několik dalších dealerství v rámci ČR.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Toplac s.r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika
Auto Fit, spol. s r.o.
BOSCH
Interaction s.r.o.