AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Scania Czech Republic s.r.o.
Siems & Klein
Iveco Czech Republic, a.s.


Bridgestone Turanza T001 se osvědčila v testech letních pneumatik

Letní pneumatika Bridgestone Turanza T001 sbírá uznání v nezávislých testech odborných časopisů.

Magazín německého autoklubu ADAC zveřejnil ve svém nedávném vydání (03/2013) test 19 letních pneumatik pro malá vozidla v oblíbeném rozměru 185/60 R 15. Zkoušky se zaměřily na důležité provozní vlastnosti, jako je výkon na suchu a mokru, hlučnost, hospodárnost a valivý odpor. Pneumatika Turanza T001 získala v testu celkové hodnocení „dobrá“.

ADAC ve své reportáži popsal pneumatiku Turanza T001 jako „vyrovnanou pneumatiku, zejména na suchém povrchu“. Doporučil ji také řidičům, kteří chtějí nižší hladinu hlučnosti. Turanza T001 byla hodnocena jako „dobrá“ prakticky v každé kategorii včetně výkonu na mokru, hospodárnosti a valivého odporu.

Ve stejném srovnávacím testu obdržela pneumatika Bridgestone Potenza S001 s rozměrem 225/45 R 17 hodnocení „velmi dobrá“ podle všech kritérií v kategorii výkonu na suchu a známku „dobrá“ za hospodárnost, valivý odpor a ovladatelnost na mokru.

Pneumatika Turanza T001 odvedla spolehlivé výkony rovněž v nejnovějším testu letních pneumatik časopisu Auto Zeitung (č. 06/2013). Ve srovnání 12 pneumatik rozměru 215/55 R 16 V udělil časopis Auto Zeitung pneumatice Turanza T001 ocenění „velmi doporučeníhodná“. „Turanza T001 je nejlepší v akvaplaningu“, uvedli odborníci časopisu, kteří také vychvalovali „nízkou úroveň hlučnosti a valivého odporu“, jakož i „krátké brzdné dráhy“. Testovací jezdci popsali pneumatiku Turanza T001 celkově jako „dobrou vyváženou pneumatiku“.

Bezpečnost, komfort a hospodárnost

Turanza T001 používá speciální dezén a novou směs s obsahem siliky, jež zajišťují nejvyšší úroveň bezpečnosti a preciznosti ovládání ve všech situacích. Vysoká úroveň tuhosti bloků a podélných ramenních bloků zaručuje optimální styk s povrchem vozovky, maximální účinnost brzdění a vynikající ovladatelnost. Díky pryžové směsi NanoPro-TechTM, patentované společností Bridgestone, poskytuje Turanza T001 dokonalou rovnováhu mezi nízkou úrovní valivého odporu a vynikajícího výkonu na mokru. Řada pneumatik Turanza T001 zahrnuje všechny běžné rozměry včetně velkých průměrů ráfku a vysokých rychlostních indexů.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




BOSCH
Standox
Iveco Czech Republic, a.s.
Siems & Klein
auto MOTOL BENI a. s.