AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Interaction s.r.o.
BusPoint
Iveco Czech Republic, a.s.


AKUMOTO představuje nový koncept revoluční elektrické koloběžky

Česká značka Akumoto, která se specializuje na produkci jednostopých elektrických vozidel, odhaluje exkluzivně světovou premiéru elektrické koloběžky.

Jedná se o žhavou novinku, kterou je koncept elektrické koloběžky nazvaný AKUMOTO eTC – electric Town Cruiser. Tento koncept přichází s revolučním systémem skládání a celou řadou inovativních prvků. Značka Akumoto využila svých dlouholetých zkušeností z kategorie elektro skútrů a spojila své síly s českým designérem Mgr.art Tomášem Kadeřábkem. Výsledkem je koncept elektrické koloběžky, která používá nejmodernější technologie a originální systém skládání.

Bližší informace k této novince nám sdělil přímo Lukáš Drahovzal, obchodní manažer značky Akumoto: „Hlavní důvody, proč jsme se rozhodli vstoupit do vývoje konceptu Akumoto eTC jsou v zásadě dva. Značce AKUMOTO se i přes dlouho trvající recesi v motocyklové oblasti vede dobře, má výborné prodeje a dlouhodobě jí patří první místo v prodejnosti elektrických motocyklů. Díky tomu může kromě vývoje nových modelů investovat i do úplně nových směrů, které otevírají nové příležitosti. Dalším důvodem představení této novinky je měnící se přístup k stylu dopravy v dnešním světě. Hustota provozu stále stoupá, politická reprezentace stále přitvrzuje regulační předpisy a rostou i ekologické tlaky. Navíc si lidé uvědomují hodnotu jejich času a nebaví je trávit dlouhé desítky minut zavřeni v automobilu, ve kterém čekají v dlouhých kolonách. Uvedená studie Akumoto eTC poskytuje ideální řešení pro městskou mobilitu v rámci uzavřených a přeplněných center většiny evropských měst, kde bývá obvykle problém s hustotou provozu a parkovací kapacitou. V této kategorii vidíme velkou příležitost a díky inovativnímu produktu, který využívá nejmodernějších komponentů a technologií, věříme v úspěšné uvedení na trh a vysokou poptávku.“

Koncept elektrické koloběžky Akumoto eTC využívá k pohonu elektrický pulzní motor, který je umístěný přímo v zadním kole, tím nedochází ke ztrátám energie při jejím přenosu pomocí řetězu, řemenu, apod., navíc je tento motor plně bezúdržbový. Použité akumulátory jsou vyjímatelné, poskytují možnost nabíjení přímo v koloběžce nebo i mimo ni. Pro nabití stačí běžná zásuvka 230 V, doba nabíjení se pohybuje od 1,5–3 hodin. Akumulátory nové generace LiFePO4 se vyznačují mimo jiné nízkou hmotností, nemají paměťový efekt a jejich životnost je 8–12 let. Celý systém samozřejmě nezapomněl ani na výhody rekuperace energie a využití elektromotoru při brzdění. Tento systém „elektronické brzdy“ je doplněný o hydraulické kotoučové brzdy. Na atraktivitě celého konceptu má zásluhu i letmo uložené přední kolo. O pohodlí se starají 10\" palcové pneumatiky a nastavitelné odpružení spolu s integrovaným, výklopným a teleskopickým opěrátkem.

Díky nepatrné hmotnosti celé koloběžky, které je docíleno litým rámem z magnesia, můžete očekávat velmi slušnou dynamiku jízdy. Originální konstrukce, chytré řešení zaklápěcí podlahy s výsuvným sedlem pak nabízejí zajímavou funkci složení celé koloběžky do malého a lehce manipulovatelného stavu, který umožní lehké vykládání a nakládání koloběžky např. do automobilu (karavanu), které bez větších problému zvládne i člověk s omezenou pohyblivostí. Geometrické tvarování podporuje funkční stránku koloběžky.

Zajímavostí je, že celý proces výroby a montáže by měl být lokalizován přímo v ČR, kde má značka Akumoto technické zázemí pro montáž elektro skútrů. „Věříme, že díky našemu technickému zázemí, zkušenostem a zapojení předních českých designérů se nám podaří prosadit v této nové kategorii, která otevírá nové možnosti v čisté a levné dopravě pro širokou veřejnost i firmy. Naše společnost se úzce specializuje na vývoj a produkci jednostopých elektrických dopravních prostředků, proto tento projekt bereme jako logické a přirozené rozšíření našeho výrobního programu,“ uzavírá Lukáš Drahovzal.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Toplac s.r.o.
BOSCH
Interaction s.r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika
Auto Fit, spol. s r.o.