AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Siems & Klein
Auto Fit, spol. s r.o.
Scania Czech Republic s.r.o.


Výsledek Dunlop průzkumu chování řidičů: Nejčastěji porušují pravidla silničního provozu mladí řidič

Výrobce pneumatik značky Dunlop se v rozsáhlém průzkumu zaměřil na postoj motoristů k řízení automobilu a z něho vyplývajících radostí i strastí.

Průzkum, jehož cílem bylo zjistit, jak čeští řidiči vnímají řízení automobilu a jak k němu přistupují, přinesl zajímavá zjištění především o rizikovém chování mladých a začínajících řidičů.

V rámci průzkumu realizovaného prostřednictvím společnosti Ipsos Tambor bylo napříč kraji České republiky osloveno celkem 1 000 řidičů. Motoristé ve věku mezi 18–24 lety se v průzkumu nejčastěji přiznávali k porušování základních pravidel silničního provozu. „Průzkum víceméně potvrdil zažité mínění o mladých řidičích a jejich nižší míře zodpovědnosti a relativně vysoké ochotě riskovat,“ shrnuje některé závěry výzkumu Boris Tománek, Consumer Brand PR & Interactive Marketing Manager CSEE společnosti Goodyear Dunlop.

Téměř každý pátý mladý automobilista připouští, že při řízení používá mobilní telefon bez zařízení hands free a pravidelně překračuje maximální povolenou rychlost. Více jak 20 % z nich si také příliš neláme hlavu s používám bezpečnostních pásů ani včasným upozorněním na změnu směru jízdy. I přes rozsáhlou osvětu bojující proti pití alkoholu za volantem se téměř každý desátý mladistvý řidič přiznal, že už alespoň jednou porušil zákaz řízení automobilu pod vlivem alkoholu a někteří řidiči do 24 let dokonce připouští, že toto pravidlo porušují pravidelně.

„Průzkum přinesl alarmující výsledky zejména s ohledem na to, že k porušování pravidel se nepřizná každý, a tak mohou být tato čísla podhodnocena. Řidiči – začátečníci jsou navíc častými viníky dopravních nehod, a i z toho důvodu jsou tyto výsledky potvrzující jejich nezodpovědný přístup k dodržování pravidel silničního provozu více než znepokojivé,“ dodává Boris Tománek.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Toplac s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika
BMW Group Česká republika
Siems & Klein