AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
ContiTrade Services s.r.o.
BusPoint
Iveco Czech Republic, a.s.


ŠKODA Felicia Cabrio pojede v Kitzbühelu

› Raritní kabriolet z roku 1961 ve startovním poli oblíbené veteránské soutěže › Na start 25. Alpenrallye se postaví téměř 300 historických vozů › ŠKODA se závodu zúčastní již podruhé

ŠKODA AUTO se letos opět zúčastní renomované Alpenrallye v Kitzbühelu. Ve startovním poli veteránů bude českou značku reprezentovat ŠKODA Felicia Cabriolet z roku 1961. Alpenrallye se v roce 2012 koná už po pětadvacáté. Závod začíná 31. května prologem v Kitzbühelu, do cíle na stejném místě vozy přijedou 2. června.

V podobě vozu ŠKODA Felicia Cabrio posílá česká automobilka na 25. ročník rakouského závodu skutečný automobilový skvost ze své sbírky. Kabriolet se vyráběl v letech 1959 až 1964. Celkem z pásu sjelo 14.863 vozů s typovým označením 994. Pouze malá část z tohoto počtu se však zachovala do dnešních dnů. ŠKODA Felicia Cabrio je poháněna čtyřválcovým motorem o objemu 1 221 cm³. Agregát dává výkon 55 koňských sil.

„Felicia Cabrio je tím správným vozem pro tuto půvabnou veteránskou soutěž,“ říká Eva Ticová, vedoucí restaurátorské dílny ŠKODA AUTO Muzea. „Vůz byl zrestaurován v naší dílně a s panoramatem Alp v pozadí bude určitě ‚pastvou pro oči‘.“

ŠKODA se Alpenrallye účastní podruhé. V minulém roce poslala česká automobilka na start model ŠKODA Tudor 1101 z roku 1948. Rallye patří mezi největší a nejoblíbenější veteránské akce v Evropě. Od roku 1988 k závodu každoročně nastupují klasické vozy vyrobené během sedmi desetiletí automobilové historie. V jubilejním ročníku rallye povede po celkem 430 kilometrech horských silnic v Tyrolsku a Salzbursku. Po šedesátikilome­trovém prologu ve čtvrtek 31. května, je na programu tyrolská etapa, dlouhá 230 kilometrů. Náročné úseky Grossglocknerské vysokohorské silnice na účastníky čekají v sobotu, 2. června. Závěrečným vyvrcholením je pak v sobotu odpoledne vyhlášení vítězů, spojené se slavnostní jízdou kolony vozidel v centru Kitzbühelu. Pořadatelé očekávají účast zhruba 300 historických vozů, pro letošní rallye jsou schválené vozy do roku výroby 1976.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Scania Czech Republic s.r.o.
Mercedes-Benz
Mitsubishi Motors Česká republika
Toplac s.r.o.
auto MOTOL BENI a. s.