AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Interaction s.r.o.
Mercedes-Benz
Scania Czech Republic s.r.o.


Nová Honda Accord se představí v Ženevě

Na březnovém autosalonu v Ženevě představí značka Honda inovovaný model Accord v provedeních sedan a Tourer. Obě verze pro rok 2011 prošly řadou změn zaměřených především na zlepšení vzhledu, snížení emisí, zlepšení jízdních vlastností a ovladatelnosti.

Souhrn změn: • Inovovaný vzhled interiéru • Drobné změny povrchů v interiéru • Snížení emisí škodlivin a spotřeby paliva u všech motorů • Vylepšený motor 2.2 i-DTEC s emisemi 138 g CO2/km • Zlepšení jízdních vlastností a ovladatelnosti u všech provedení • Poprvé u modelu Accord systém automatického přepínání dálkových světel a aktivní světlomety s osvětlením zatáček • Model Type S s výkonem 132 kW (180 k) je nyní v celé Evropě nabízen se zvláštním provedením interiéru a exteriéru

Design exteriéru

U obou verzí – sedan i Tourer – jsou na první pohled viditelné kosmetické změny předních světlometů a nárazníků. Světlomety mají čistší a ostřejší rysy a původně oranžové ukazatele směru jsou nyní v čirém provedení. U vyšších úrovní výbavy jsou nyní použity bi-xenonové světlomety s funkcí osvětlení zatáček, která zlepšuje viditelnost při jízdě v noci. Úpravy se dotkly i mřížky chladiče – její sportovní vzhled nově zdůrazňují dvě středové příčky ze stejného chromovaného materiálu, jako je vnější rámeček. Vstupní chladicí otvor a prohlubně pro mlhové světlomety byly u všech modelů více zkoseny, takže linie přídě vozu působí agresivněji. Na zádi sedanu jsou použita nová zadní světla. Části světel pro signalizaci zpátečky a ukazatele směru mají světle červenou barvu, která ladí s barvou mlhovky, a celá záď díky tomu působí vyváženěji. Exkluzivní vzhled provedení sedan zdůrazňuje světlá chromovaná lišta nad registrační značkou (k dispozici pro většinu výbav), která je v provedení Type S vyrobena z tmavého chromu. Novinky v exteriéru završují tři nové barvy karoserie – stříbrná Alabaster Silver, šedá Graphite Lustre a modrá Celestial Blue Pearl.

Design interiéru

Změny v exteriéru doplňuje řada drobných změn v interiéru. U většiny úrovní výbavy byly použity nové materiály čalounění sedadel a výplní dveří, které kabině dodávají novou atmosféru. Pro verzi Type S je standardně nabízeno polokožené čalounění sedadel v tmavě šedém provedení a černé čalounění stropu, které tuto výbavu odlišuje od ostatních. Dekorace imitací kovu na páce ruční brzdy, kulise řadicí páky, volantu, panelech dveří a středové konzole má nyní tmavší odstín, který lépe ladí s novými textilními materiály v interiéru. Prostor pro nohy cestujících je u většiny modelů nově modře osvětlen (pokud jsou rozsvícené světlomety), zatímco u verze Type S je osvětlení červené.

Nižší spotřeba paliva a emise

Vylepšení dieselového motoru 2.2 i-DTEC s výkonem 110 kW (150 k) se zaměřilo především na snížení vnitřních ztrát, což přineslo snížení spotřeby paliva a emisí. Výsledkem těchto změn je pokles emisí CO2 o 9 g/km u sedanu se šestistupňovou manuální převodovkou a o 11 g/km u verze s automatickou převodovkou. Kromě těchto vnitřních změn ke snížení přispěly také nové aerodynamické prvky na spodku vozidla tvořené větším předním spoilerem, krytem podlahy a krytem zadní nápravy. Konstruktéři společnosti Honda se zaměřili také na snížení ztrát způsobených třením v kolech a pneumatikách. Všechny vozy Accord jsou proto nově vybaveny ložisky kol s nižším třením a pneumatikami s nižším valivým odporem. U verzí vybavených automatickou převodovkou byly sníženy také ztráty vznikající třením v převodovce a převodové stupně byly optimalizovány z hlediska snížení spotřeby a emisí.

Tišší interiér

Vynikající akustika stávající generace modelu Accord byla dále vylepšena díky použití izolační pěny s vyšší hustotou v prostoru pod kapotou a za palubní deskou. Změny se dotkly i zvukové izolace v podlaze, která byla u verzí s dieselovým motorem doplněna akustickými kryty částicového filtru a sběrného výfukového potrubí. Soubor opatření na snížení hluku doplňuje zvětšení tloušťky zadního skla o 0,9 mm, díky kterému se podařilo zlepšit komfort pro cestující na zadních sedadlech.

Podvozek

Japonským konstruktérům ve spolupráci s jejich německými a britskými kolegy se u verzí Accord Tourer i sedan podařilo dále vylepšit charakteristiku tlumičů s ohledem na různorodé typy vozovek, které se v Evropě nacházejí. V případě tlumičů se dvěma režimy přinesla zlepšení vyšší stabilitu při jízdě po dálnici vysokou rychlostí, ale především výrazné zlepšení kvality jízdy na špatných vozovkách.

Aktivní přední světlomety

Jednou z nejviditelnějších změn u vyšších výbav modelu Accord je doplnění aktivních světlometů, které při jízdě zajišťují lepší osvětlení zatáček. Do stávajících světlometů byla elegantně integrována dodatečná světla, která osvětlují prostor po stranách vozidla a pomáhají tak řidiči při snížené viditelnosti. Světlo na příslušné straně se rozsvítí pokaždé, když řidič zapne ukazatele směru nebo pokud otočí volantem o více než 90 stupňů. Při couvání se rozsvítí obě světla, aby měl řidič dobrý výhled na obě strany vozidla.

Systém pro automatické přepínání dálkových světel

Další novou technologií u vozu značky Honda je systém automatického přepínání dálkových světel, kterým jsou vybaveny verze s novými bi-xenonovými světlomety. Tento systém je řízen kamerou umístěnou mezi čelním sklem a vnitřním zpětným zrcátkem. Kamera dokáže rozpoznat světlomety protijedoucích vozidel nebo zadní světla vozidel vpředu a podle potřeby přepne z dálkových světel na tlumená. Řidič se díky tomu může plně soustředit na řízení a nemusí dálková světla ovládat ručně. Nová verze modelu Accord bude na evropský trh uvedena v dubnu tohoto roku.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Iveco Czech Republic, a.s.
Siems & Klein
auto MOTOL BENI a. s.
Interaction s.r.o.
Mercedes-Benz