AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
BusPoint
Interaction s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Smart přišel s Ultimátem

Smart přišel s Ultimátem

Brabus nacpal 110 koní do automobilu, které není o moc větší než nákupní vozík, na zemi ho přitom drží osmnáctipalcové pneumatiky. Ve Frankfurtu se opravdu děly věci.

Víte o tom, že prostor mezi dvěma čárami na většině parkovišť by měl odpovídat délce 2,5 metru? A víte o tom, že přesně do toho prostoru se vejde ta nejmenší verze Smartu na délku? A dokážete si představit, že byste do tohoto prostoru zaparkovali smykem?

Nyní je možné všechno, protože tuningová firma Brabus představila ve Frankfurtu limitovanou edici speciálního modelu Ultimate 112, tedy mini vozítka, které se původně jmenovalo Smart. Úpravce ho ovšem přetvořil k obrazu svému, tedy pokud je jeho předobrazem pomeranč. Co totiž Brabus Ultimate 112 definuje nejvíce, jsou doplňky v oranžové barvě, a to jak v interiéru, tak i na povrchu. Agresivní vzhled přitom pomáhá dotvářet čelní spoiler, stejně jako zadní nárazník společně s bočními prahy a pořádně nafouklými blatníky. Pod nimi se totiž otáčejí osmnáctipalcová litá kola Monoblock VI obutá do pneumatik o rozměru 235/30 R18.

Na ně je přenášen výkon z tříválcového turbo motoru, protentokrát naladěný na 110 koní a 150 Nm točivého momentu, které lehkému vozítku za pomoci pádel pod volantem dopomohou ke zrychlení z 0 na 60 km/h za 3,9 s, stovka je tam pak za 9,5 s, rozlet Smartu pak ukončí elektronický omezovač při rychlosti 170 km/h.

V souladu s úpravou motorového prostoru přišla na řadu i úprava podvozku, který nyní těží nejenom ze širšího rozchodu kol, ale rovněž také ze stavitelných tlumičů umožňujících skoro až závodní nastavení. O další sportovní vlastnosti se pak stará sportovní výfukový systém zakončený dvojitou koncovkou.

Změny v interiéru pak zahrnují výměnu pedálů, řadicí páky, madla ruční brzdy, obrouček budíků či klik dveří, loga úpravce se objevují i na sedadlech či volantu. Vše přitom podbarvuje již zmiňovaná oranžová barva, na několika místech kombinovaná s černou kůží Mastik. A také s plaketkou označující, o kolikátý kus z limitované série jde. No neberte to, za ten necelý milion a čtvrt.

Autor: P2P

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




auto MOTOL BENI a. s.
Interaction s.r.o.
Standox
Siems & Klein
BMW Group Česká republika